• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
karasko - помощник
parketmilanov, благодаря ти много за отговора! Ще кажа какъв е резултата в края на другата седмица.
parketmilanov - специалист
направо можеш да постнеш и снимки! ще бъде приятно на всички четящи тази тема...в крайна сметка всеки може да си плати на майстор , или фирма , но по-сладко е сам .....:)изисква се време , малко познания /които тук се намират в изобилие /чалъми , както и много сърце и душа ! :)за пример , днес аз си омаслих оградките в къщи с тиково масло , а парапетите с лазурен лак./не че немога да си викна човек от фирмата , ама друго си е сам :)
begemot1 - специалист
Това слънце го правихме с байц.Стана красиво.сори че не го снимах повече

Прикачен файл

10052010689.jpg
10052010689.jpg (80.13 KиБ) Видяна 5853 пъти
Здравейте. преди няколо месеца си купих апартамент ново строителство. Реших да заложа на по-качественото и трайното и да си сложа масивен (дъбов) паркет, а не ламинат. Площа на която ще слагам паркет е около 60 м2. Извиках майстор за оглед и той ми каза, че тъй като сградата е нова в плочата все още има много влага и ако не се постави хидроизолация паркета ще се надигне. Плочата е лята преди година - година и нещо.
Та въпроса ми е наистина ли има такава опасност или просто човека иска да се подсигури за моя сметка?
peter_m - специалист
кубинеца написа:
Здравейте. преди няколо месеца си купих апартамент ново строителство. Реших да заложа на по-качественото и трайното и да си сложа масивен (дъбов) паркет, а не ламинат. Площа на която ще слагам паркет е около 60 м2. Извиках майстор за оглед и той ми каза, че тъй като сградата е нова в плочата все още има много влага и ако не се постави хидроизолация паркета ще се надигне. Плочата е лята преди година - година и нещо.
Та въпроса ми е наистина ли има такава опасност или просто човека иска да се подсигури за моя сметка?
Плочата или замазката :?
nasco2 - специалист
Има си влагомери за тая работа, на око трудно може да се прецени. Всяка читава фирма разполага с такъв. Меренето струва между 15 и 30 лв.
peter_m - Плочата е лята преди около година замаската нямам идея кога е правена, ама тя колко ли е дебела че в тея жеги да не е изсъхнала вече.
Има си влагомери за тая работа, на око трудно може да се прецени. Всяка читава фирма разполага с такъв. Меренето струва между 15 и 30 лв.

Знам аз ама точно тази няма(може би не до там читава).
Аз исках да попитам по пинцип след колко време изсъхват тея плочи така, че да е сигурно, че няма нужда от изолация. То ясно, че зависи от много неща( състав/влажност на бетона, атмосферни условия, дебелина на плочата), ама ей така горе долу.
Chefo77 - майстор
За изсъхването на плочата се знае от време оно - 7 години.
Но както казаха вече, има си влагомери за тази цел. Добре е да се нанесе хидроизолиращ грунд, дори и да няма висока влага в замазката - това е допълнителен щит, а и тези грундове повишават адхезията между замазката и лепилото. Също така спомагат за намаляване на разхода на лепило (при нанасяне на лепилото не се увличат частици от замазката).
begemot1 - специалист
Има си грунд за тази цел.
1 Става като стъкло и изолира влагата.
2 Сваля разхода на лепилото
Spokoiniq - майстор
Имаш предвид капилярна мазана хидроизолация?И на мен ми се въртеше тя в главата (на церезит, гледах в мисия моят дом), но ми остана достатъчно време за съхнене на мойта замазка, и понеже беше пердашена не ходИ много лепило.Но си заслужава да се опита...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: