• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
plamen6703 - майстор
Много уважавам дюшеме и паркет от масив... Каквито и ламинати да пускат на пазара, колкото и да са хубави по думите на тези, които ги продават, нищо от сферата на ламининати не може да замени по качество дървен паркет и дюшеме. Това е лично мое строго субективно мнение и не ангажирам никой с него. Желая ти дълго време и със здраве да се радваш на продобивката си :)
EDI - майстор
Екстра е станало, градски, с кеф да си го усещаш под краката дълги години. :partyman: Аз също съм категорично за дюшеме.В къщи в стаите, като правих ремонта преди 12-13 години, имаше 40 и нагоре годишно дюшеме.Населението в къщи ревна да се маха, искали друго, било грозно, било черно, било нам кво си.Теглих им една на всичките, изгоних ги от обекта, лъснах го, лакирах го и стана картинка.Сега се кефят на топъл под.На вилата таванския "дървения" етаж също е дюшеме и е разкош.Но в кухнята долу писнаха, че искат плочки.Викам, на ви плочки.Тоя зима се чудеха, що им студено на краката, въпреки наличието на пътечки и тям подобни. :mrgreen:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
,

Прикачен файл

дъбово дюшеме2.PNG
Не се реди така. Много грозно изглежда. Съжалявам
дъбово дюшеме2.PNG (164.1 KиБ) Видяна 2708 пъти
nikolson - майстор
n_a написа:
не се реди така
Всъщност, колебанието ми беше между този начин и последователно надлъжно редене, с рязане на последната и започването на новия ред с остатъка. По ред причини го направих така. Основната е, че къщата е на дъщеря ми и те поискаха така. На мене ми харесва, на тях също.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Щом стопанката е доволна :-)
Чираче - майстор
По-нагоре в темата обещах снимки на облицоване на метално стълбище с ламинат. Имам доста снимки по време на направата, но ще стане досадно. Ето и снимките

Прикачен файл

1-1.jpg
1-1.jpg (81.23 KиБ) Видяна 2530 пъти

Прикачен файл

P1010282-1.jpg
P1010282-1.jpg (77.38 KиБ) Видяна 2530 пъти

Прикачен файл

P1010283-1.jpg
P1010283-1.jpg (83.97 KиБ) Видяна 2530 пъти

Прикачен файл

P1010286-1.jpg
P1010286-1.jpg (83.95 KиБ) Видяна 2530 пъти
Chefo77 - майстор
Супер е станало, адаш! Браво!
Само една малка забележка - доколкото виждам, си затиснал челните лайсни със странИците. Ако е така, и не дай, Боже, се наложи да правиш корекции по лайсна (повторно залепяне или смяна), ще ти се вземе здравето.
Чираче - майстор
Аз очаквах критика, а не хвалебствия. Примерно за единственото винтче, на което се вижда половината от главата му. :lol:

Все пак не съм професионалист.
Chefo77 - майстор
На винтчето главата не се вижда от положение, в което се гледат стълбите :wink:
Като искаш критика - да беше фугирал покрай лайсните, че се виждат като си обикалял странИците покрай тях :lol:
Чираче - майстор
И фугиране може да се направи/ купил съм силикон с подходящ цвят за первазите /, но не го намирам за нужно. Пък и няма как да се вкара там силикон, ще се омаже и ще стане много по-грозно. Не искам да рискувам. Фугата е в порядъка до 2 десети от милиметъра.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: