• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
nasco2 - специалист
Я, някой от колегите да сподели дали става, да се даде гаранция след нанасяне на каквито и да е хидроизолиращи неща, нашият личен 15 годишен опит казава , че не става, успеваемаста им е 40%. Казано от опит, ние издаваме и гаранционни карти но само кагато са спазени условията, който изключват хидроизолационни грундове при влага над допустимата, по старият БДС. От там нататъка отговорноста се носи от производителя на въпросният грунд, вече имаме клиент осъдил Германски производител, делото продължи три години и беше съпроводено с доста експертизи и възпрепятсвания, спрямо нас, защото ние издадохме гаранционата карта, вярвайки на производителя.
ribnikolaevi - майстор
Тази тема ми се струва подходяща да задам въпроса си :?:
При повишаване на влагата, паркетините само напречно ли се разширяват? В смисъл, то е ясно че не може да няма и надлъжно, но от практическа гледна точка напречното разширение ли е важно?
Питането ми е свързано с избора накъде да си наредя паркетините, тип дюшаме?
begemot1 - специалист
ribnikolaevi написа:
При повишаване на влагата, паркетините само напречно ли се разширяват?
НЕ
ribnikolaevi написа:
В смисъл, то е ясно че не може да няма и надлъжно, но от практическа гледна точка напречното разширение ли е важно?
и двете.затова се оставя технологична фуга.място до стената
ribnikolaevi написа:
Питането ми е свързано с избора накъде да си наредя паркетините, тип дюшаме?
Като ламината .по пътя на светлината
:)
coccinella - специалист
Моля, обеснете ми какво означава 32/АС4 на ламиниран паркет.
Аз искам да сложа в детската стая, която в момента е на балатум залепен за плочата с финна замазка. Балатумът има леко отлепяне само в областта на фугата към стените. Става ли да остане под паркета или трябва да го махам? И още един въпрос - ще издържи ли ламинирания паркет тежки мебели или да го редят около тях. Имам предвад една лента от порядъка на 80 см по цялата дължина на стената и от пода до тавана - четирикрилен гардероб с надстройка, четирикрилна библиотека и още едно висящо шкафче, всичко това натъпкано с партакешите на стара къща.
Chefo77 - майстор
Добре е балатума да се махне и при нужда да се направи замазка (защото вероятно ще излезе с парчета от въпросната замазка). Причината е тривиална - влага, която останала под балатума, затворен под мокета, започва да мирише ужасно.
АС4/32 е класът на износоустойчивост на ламината. Предназначението на този клас ламинати е за умерено натоварени обществени помещения и/или силно натоварени домашни такива. За детска стая е възможно да монтирате И АС3/31. Не се влияйте от дебелината на ламелите, 1 мм не се усеща, но 1 клас разлика - да.
Ако гардероба се чувства добре на мястото си, не го качвайте върху ламината. Причината е, че от тежестта най-вероятно подложката под ламината ще поддаде, самите ламели ще се изкривят и има голяма вероятност да се начипи закопчаването покрай гардероба. Заобиколете го с перваз/лайсна. Тук изобщо не коментираме трудното местене на въпросната мебел и опасността ръбчето на някоя дъска да бъде наранено, или при местенето повърхносттаи да бъде надрана, което да доведе до смяната и, разбира се.
begemot1 - специалист
Chefo77 написа:
Добре е балатума.......
То е задължително, замаска да се направи.
1 Със сигурност ще излезе балатума със замазката
2 със сигурност е криво.когато преди време са правили замазката за балатума , надали е равно :wink:
Chefo77 - майстор
Е, аз оставям вратичка, може пък някой да се е постарал :)
bivolan - напреднал
Здравейте,
в момента правя ремонт в спалнята и там подът е с буков паркет,който мисля да лакирам с две ръце Садолин класик(цветен) с четка и отгоре още две самба с валяче.Това,което ме притеснява обаче е,дали цветния лак ще проникне във фугите?!?Да не би след лакирането да се окаже,че само паркета е лакиран,а фугите са останали с предишния си цвят.

...аз лака вече съм го купил,ама няма да е проблем да го сменя с нещо близко до естествения цвят на бука и да не си личи много-много.
nasco2 - специалист
bivolan написа:
Да не би след лакирането да се окаже,че само паркета е лакиран,а фугите са останали с предишния си цвят.

С какво е фугиран пркета?
bivolan - напреднал
Изциклиха го общо два пъти и преди втория път го фугираха със Сирка и "материала" от цикленето.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: