Много интересна и все по-често дискутирана тема.
piteriv - специалист
Здравейте форумци.Изчетох доста по темата,но не си намерих отговор за някой неща.А и има много недовършени теми.... Ситуацията при мен е следната-две спални от приземен етаж,покрити с терикот-стар и износен,но добре нивелиран и здраво сложен.Имам и достатъчно височина.Така,че няма да къртя терикота.Искам да сложа фибран/за под/за топлоизолация.Примерно- дебел найлон за хидро изолация.ОСБ-плоскости и ламиниран паркет.НО- :idea: как точно да стане.С какво да захвана фибрана за терекота???/С флекс лепило за грес :? /Но,ако сложа найлона в-у фибрана,как ще застопоря осб плоскостите---ако набия дълги дюбели и направо в бетона :? Няма ли да се наруши хидро изолацията.Или да оставя оцб плоскостите/плаващи/в-у наилона.Ще съм ви благодарен,ако ми отделите малко време :) P.S.Искам да помоля pipbel,ако прочете това да сподели как се е получило при него
solo5 - майстор
piteriv написа:
Искам да сложа фибран/за под/за топлоизолация.Примерно- дебел найлон за хидро изолация.ОСБ-плоскости и ламиниран паркет.НО- :idea: как точно да стане.С какво да захвана фибрана за терекота???/С флекс лепило за грес :?
Фибрана можеш да го залепиш за пода с някое добро флексово лепило
Аз съм много доволен от ISOMAT AK20, можеш също и с BORO FLEX, CERESIT 17 и т.н.
няма нужда от найлон, Фибрана е водонепропусклив
успех :wink:
piteriv - специалист
Добре-а да дюбелирам ли фибрана отделно,или заедно с ОСБто.С какво да залепя ОСБ плоскостите за фибрана.Мисля да сложа и два реда кръстосани ОСБ плоскости,освен с рапидки с какво да ги залепя по между им
solo5 - майстор
piteriv написа:
Добре-а да дюбелирам ли фибрана отделно,или заедно с ОСБто.С какво да залепя ОСБ плоскостите за фибран
не ги дюбелирай
не знам дали няма да могат да се залепят с С200 за Фибрана
нека някой по-компетентен да подскаже :roll:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Направи ги плаващи всичките пластове. Де ще ходят? Найлонът за какво ти е? Спести си го.
Покрай стената изправи 1,5 см стиропор, нареди фибрана, OSB, OSB, ламинат. Помежду "дървениите" сложи подложката , инак всяка стъпка ще думти. След като наредиш сандвича, изрежи стърчащия стиропор и монтирай лайсните.
Ако решиш да се поглезиш, цръкни някакъв силикон между двата пласта OSB.
piteriv - специалист
Не съм решил как да го правя-консултирам се.Найлона ми се ще да го сложа за паро изолация,етажа е вкопан в земята и знам от нашите,че първо е имало дюшеме,ама е изгнило доста бързо,затова са го направили с терекот, обаче е доста студен пода пък и терикота стар.А за залепването на фибрана за земята и ОСБто за фибрана и по между им :? просто ми се струва , по стабилно,по притегнато към земята.ако няма някаква опасност от напрежения-разбира се-та за това питам.Смятате ли,че ще се появи проблем,ако залепя и дюбелирам фибрана а след това и ОСБто-напрежения,огъвания и т. нт.Бях чел в един пост/на velsi мисля / за полиуритенова паста, дали ще е подходяща за такова залепване-не разяжда фибрана или ОСБто.Какво мислите :?
Master_Kenobi - V.I.P.
Тия спални, би трябвало да имат врати. Как решаваш този проблем? Или се отварят навън и влизаш със стъпалце?
Чаро - Акълия
ако искаш да лепиш, лепи- фибрана на гребен(каза че ти е нивелирана основата) с флекс лепило. ОСБ-то с винилно лепило - http://www.maxim.bg/emfi/bois863.htm
според мен дюбели не ти трябват както и найлон. Фибрана е паронепропусклив , както ти писа соло. Сложи повече фибран -5см и махи единят пласт ОСБ- за какво са 2 :?
мисля че схемата на n_a е най-удачна.
piteriv - специалист
Правя ремонт на целия етаж/основен и продъъъължиииителен/,но си прав или трябва да направя нещо и с коридора или да оставя различни нива/ там ще лепя терекот/ :? евентоално с нещо като праг на самата врата.Прочетох за това лепило но май му дават много висока точката на замръзване????Два пласта ОСБ кръстосани-за по голяма плътност-все пак са само няколко мм.-или....как мислите?
solo5 - майстор
cacho даде най-доброто предложение :2thumbs:
и моето мнение е че 1 пласт OSB е достатъчно и няма смисъл от 2
за найлона се разбрахме - няма смисъл от него :wink:

Тема "Съвет за изолация на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: