• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
StanTheMan - помощник
Здравейте, колеги :)
От доста време чета тук из форума с интерес и сега дойде време и аз да задам няколко въпроса.
Става въпрос за следното: Усвоих си вече терасата към кухнята, горе долу изравних пода между двете помещения (изпозлвах саморазливна замазка, но може и да има някой милиметър останал). Купил съм фибран 2см да се положи за топлоизолация и върху него мисля да наредя гипсофазер, няма да се занимавам със замазки.
1. Трябва ли да лепя с лепило фибрана за пода или мога само да го наредя и смело да полагам отгоре гипсофазера?
2. Задължително ли е да сложа 2 слоя гипсофазер отгоре? Не мисля, че има какво да се сляга толкова, но ако да
3. С какво се лепят двата слоя гипсофазер помежду си?

П.С. ако някой каже как, мога и снимки да кача :wink: :?
vidrata - специален-специалист
Първо има описано как се качват снимки .И второ щом почти си изравнил няма ли да слагаш всички тея щуротии и на двете помещения защото останах с убеждение ,че искаш да слагаш само на бившата тераса???
StanTheMan - помощник
Всички тези щуротии са и за двете помещения, забравих да спомена, че вече не са две помещения - съборих стената между терасата и кухнята, снимки на пода мога по-натам да сложа, за сега само тези:
Нямам още снимки след саморазливната, но ще се постарая скоро да кача и такива :razz:

Прикачен файл

3.jpg
а тук след като я съборихме и преди да саморазливната... това бялото, ако се чудите какво е - грунд ;)
3.jpg (144.26 KиБ) Видяна 4985 пъти

Прикачен файл

1.jpg
Това е със стената....
1.jpg (151.77 KиБ) Видяна 4985 пъти
solo5 - майстор
тоя фибран дето си го купил за под ли е?
има такъв, който е с повишена устойчивост на натиск
мисля, че се слага минимум 3см от него :?
Щом е така ,фибрана го прави като на стена- лепиш на гребен слагаш специалните дюбели и си готов.А за фазера не знам аз като съм правил подобни неща правя замазка и после кеф ти ламинат, кеф ти теракот.Както избереш. :)
StanTheMan - помощник
Фибрана е 2см и си е обикновен зелен фибран, смятам, че ще издържи :roll:
vidrata написа:
Щом е така ,фибрана го прави като на стена- лепиш на гребен слагаш специалните дюбели и си готов.А за фазера не знам аз като съм правил подобни неща правя замазка и после кеф ти ламинат, кеф ти теракот.Както избереш. :)

Колеги, питането ми основно лежеше на идеята да не мажа с нищо от гледна точка на това как се прави сух под.
След като под 2 слоя (евентуално 2 :? ) гипсфазер хората слагат няква си елементарна посипка, защо е необходимо да лепя фибрана, та чк и да го закрепям с дюбели - къде ще ходи този фибран. Това ми е основно въпроса и за това го пуснах в този раздел и очаквах мнение от хора, които се занимават със сухи подове предимно :)

Колеги, сега да не кажете като си дървен философ, защо питаш.
Не е така - разсъждавам на глас и очаквам мнения по всеки въпрос, все пак така си мисля аз и питам хора врели и кипели в ремонтите на подове, аз съм любител и ми е за пръв път :)
Помагайте, моля ви!
hricava - специалист
На терасата си правих по подобен начин: налепих фибран върху замазка и отгоре направо положих гипсофазера. Снадките между листите запълних с лепило.Един слой гипсофазер ми беше достатъчен.Нито поддава нито нищо.Но основата беше идеално равна...
solo5 - майстор
а върху гипсофазера сложи ли нещо или си ходиш върху него :-D
hricava - специалист
Балатум е сложен.Защо проблем ли е какво е завършващото покритие?
hricava написа:
На терасата си правих по подобен начин: налепих фибран
Абе човека НЕ иска да лепи нищо иска само да дахвърля материалите и готово :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Сух или полусух под?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: