Много интересна и все по-често дискутирана тема.
plamenpanajotov - специалист
маисторите са ми направили замазката много висока само 2,5 см. остават под пвц вратите и сега немога да напъхам както на мене ми се искаше 2см.фибран и 8мм. ламинат нема ниво мисля си дали да не сложа 2 подложки от новите които се предлагат за фибрана(3 и 6мм.) като ги размина фугите и по края 1см. студиопор да диша така ще го докарам12мм+8.3мм=20.3мм супер оства ми кам 4мм да не задира вратата и друго да питам тука беше споменато за гела с които се мажат фугите на ламината преди да щракне някои може ли да ми каже колко струва тва нещо щот ако е много скъпо не се знай дали ще го сложа
Последна промяна от plamenpanajotov на чет ное 13, 2008 7:09 pm, променено общо 1 път.
vidrata - специален-специалист
Май си искал да сложиш 2 см фибран а не 2 мм :lol: .Добре че сме умни та се сещаме.
Pooh - майстор
plamenpanajotov написа:
маисторите са ми направили замазката много висока само 2,5 см. остават под пвц вратите и сега немога да напъхам както на мене ми се искаше 2мм.фибран и 8мм. ламинат нема ниво...
Абе нещо аз ли съм тъп ... 2мм.+8мм.=10мм.=1см. ... друг е въпроса какъв е този Fibran 2мм. Има един изолационен материал на фирма Депрон, там са 2 вида - 3 и 6мм-ви плоскости, но той беше за стени доколкото си спомням. 2мм. е подложката на ламината, значи ти се губи 1,5см.=15мм. - пробвай с тънък лист (10мм. примерно) OSB или подови плоскости гипсофазер.
Всъщност, защо по дяволите не си предупредил майсторите колко растояние искаш да ти оставят светло (до вратите)?

Ахаааа ... абе усетих аз че има някакъв заговор :wink:
Сетих се за още един вариант - викай майсторите да издърпат още поне 1см. и си решаваш проблема
Последна промяна от Pooh на чет ное 13, 2008 7:18 pm, променено общо 1 път.
vidrata - специален-специалист
Може да обереш разстоянието и с ОСБ ,по-добре ще стане според мен
rap66 - специалист
Тия подложки 3 и 6 мм. са назъбени от едната страна с идеята да се смачкат където трябва и да оберат неравностите. 6 мм не съм пипвал, но 3 мм като стъпиш на нея и става 1 мм. Накратко-не става :-Dе Вратите нали последни се монтират (на готов под).

Тема "Фибран на два слоя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: