Много интересна и все по-често дискутирана тема.
manobg - специалист
Здравейте приятели,

преди 2-3 години един пишман майстор ми направи цементова замазка в хола на вилата, но явно е слагал повечко пясък и стана доста ронливо. Под замазката бях сложил фибран, а в замазката има армирана мрежа за да се избегне напукването. От тогава си седи хола на тази замазка, но постоянно се ронка и се вдига много прахоляк. С течение на времето се появиха дупки, а на места мрежата започна да излиза. Сега нивото ми е и без това високо, не мога да полагам нова замазка отгоре, а разрушаването на старата и полагане на нова ще ми струва доста скъпо.

Въпроса ми е има ли някакъв материял било то грунд, било то нещо друго, което да се положи върху ронливия цемент един вид да го запечата и да спе ронкането. Искам да слагам гранитогрес, но ме притеснява стабилноста на основата. Има по магазините грунд бетонконтакт, върху който евентуално да не налее саморазливна замазка та да попълни отворилите се неравности, но не знам дали ще ми свърши работа. Да не се отлепи и тя.

Моля за съвет и ще съм много благодарен.
Армагедон - специалист
Няма оправяне :!: :!: Ако някой ти даде друг съвет, значи те ползва като опитно зайче :-D
messershmit77 - специалист
минаваш замаската две ръце с дълбокопроникващ грунд,шпакловаш със циментово лепило и лепиш греса,ако нещо стане аз отговарям,няма да се плашиш от мишкин тропоть,успех.
Borizanov - специалист
Най-вероятно не е в майстора причината. С много хора съм говорил, че от известно време пазара е залят с цимент менте - както и ти казваш почва да се "рони". А зимата е пълна трагедия - солта направо го изяжда.
manobg - специалист
messershmit77 написа:
минаваш замаската две ръце с дълбокопроникващ грунд,шпакловаш със циментово лепило и лепиш греса,ако нещо стане аз отговарям,няма да се плашиш от мишкин тропоть,успех.
Надявам се да си прав. А на коя фирма да ползвам тези 2 продукта или няма значение ? Това цеиментово лепило го дават за лепене на плочки в басейн, с него ли да шпакловам пода ?
messershmit77 - специалист
Ползвай продутите на боро примерно или вебер,теразид, церезит това са материали,дето няма да те издънят,успех.
Да и аз имах същия проблем, но с подобни средства, описани по-горе се справих задоволително. Но зависи колко е ронлив.
freeqwerty - специалист
Прахосмукирай добре с прахосмукачка.Купуваш си грунд на ARDEX P51 ,който се разрежда 3:1 и грундираш с мече 2 ръце,но няма да пестиш,нека да попие колкото се може повече.След това шпакловаш,(ако позволяват финансите с ARDEX X7G PLUS) Ако не БОРО Флекс пак 2 ръце шпакловка.Гарантирам,че няма да имаш проблеми.

Тема "Ронлив цемент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: