Много интересна и все по-често дискутирана тема.
ProE - напреднал
Здравейте,
Колко се сляга подложка за ламинат дебела 5 мм, защото гоня нива. И има ли подложка дебела 6 мм?
svetliopi44 - Чирак...
Ако гониш ниво го прави от няколко пласта ...личен опит... трябваха ми 4мм и подложих 2 по 2мм една върху друга ама на кръст ... няма почти никакво улягане ...
rulom - модератор
Подложката на ламината не се слага за да гони нива, а за да се избегне звука от "твърдото" опиране на дърво в бетон.Ако имаш разлика в нивата е най-добре преди това да се направи подравняваща замазка.
ProE - напреднал
Искам да го съчетая, хем за по-добра изолация, хем да се изравни с плочки, които са в единия край на стаята.
panalov - специалист
Редил съм ламинат с 2 подложки от по 5мм (така искаха за да се изравни нивото)но при ходене по него се вижда как се огъва ,даже се усеща ,но на самия ламинат нищо му няма имам предвид, че не са му се отворили фуги.

Просто за инфо. :)
ProE - напреднал
Значи повече от 5 mm не се препоръчва, за да няма такова пружиниране така ли?
rulom - модератор
ProE написа:
Значи повече от 5 mm не се препоръчва, за да няма такова пружиниране така ли?
Да, подложката служи и за влаго(водо)изолация, но основното и предназначение е да не чегърта ламината в замазката.Ако все пак държиш да подложиш нещо го направи с картона от кашона на ламината, по-твърд е и не поддава (пружинира)...или с парчета от друг кашон, но трябва да са подредени правилно за да няма разлика в нивата, т.е. 1 парче, застъпване с 2-ро прче, после с трето и т.н. важното е да няма рязка разлика, щото ламината ще отвори.

Тема "Колко се сляга подложка за ламинат дебела 5 мм?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: