Много интересна и все по-често дискутирана тема.
kolaborator - специалист
Здравейте.мисля това лято да пренареждам паркета,който е доста стар и на места деформиран.Въпросите ми са:

1.Как се нарежда,в каква последователност и от каде се започва,изобщо тънкости за които да съобразя.

2.С какво ще ми препоръчате да фугирам-марки,особености.

3.Лак-какъв.байц също ще е нужен,защото е посивял от времето,просто никога не е имало лак :? .

4.Нещо друго което не се сещам,а ще е нужно....
-------------------------------------------------------------
Полезна информация:
Разгледайте майстори и фирми за редене на паркет от цялата страна Заявете проект за редене на паркет и сравнете цени напълно безплатно
panalov - специалист
[quote="kolaborator"]:
2.С какво ще ми препоръчате да фугирам-марки,особености.

За пренареждането не мога да ти дам съвет ,но след като се пренареди и се стигне до фугирането има една смола на Сирка продава се в кутии по 1 л.
Та на гладка повърхност-аз ползвах плочка от теракот-
слагаш слагаш една шепа трици ,които са се получили от цигленето и сипваш от смолата толкова ,че да се получи разтвор с гъстота на пчелен мед и една идея по гъст .Фугираш със шпатола.
след около 30 мин е готово за следващото циглене.

Това съм го правил в къщи ,така че е изпробвано.

За байц ще питаш след като се изцигли ,защото паркета след като се изцигли ще изглежда като нов, така че ако ти не искаш да го потъмниш няма да има нужда от байц.
За да получиш идеален завършен вид го маслирай с масло с твърда вакса

http://www.artistico.bg/info/pr/61

Не е реклама ,просто този сайт се показа първи.
kolaborator - специалист
А някаква изолация или нещо друго преди реденето нужна ли е?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
На някой изглежда му е много забавно да ме трие. Няма лошо, стига да бе компетентен. Та писах, че първо трябва да го дигнеш паркета, да видиш в какво състояние е. Да прецениш ще го обръщаш ли, повърхностните поражения докъде стигат в дълбочина... и тн и тн. Та първо го дигни, опиши състоянието, покажи някоя и друга снимка и тогава ще имаш отговори, а не общи бля-бля, дето всъщност ги пише и в съседни теми.
panalov - специалист
kolaborator написа:
А някаква изолация или нещо друго преди реденето нужна ли е?
По принцип естествен паркет се лепи ,а когато се пренарежда задължително се лепи,иначе скърца.
Така че не се слага изолация .

Нужна ти е само идеално права и равна основа.
Ако паркета който ще пренареждаш е лепен ,в което не се съмнявам и то най-вероятно с асфалт, трябва да да се почисти .

Ако можеш постни една снимка преди да го демонтираш и след това за да се види какво му е състоянието.
nasco2 - специалист
Ако паркета е тип рибена кост и искаш да го оставиш в такъв вид, Извади първите три реда като подреждаш извадените парчета едно до друго така, че да можеш да ги върнеш в същият ред. След това намазваш с гребен лепилото на пода където трябва да са ти първите два рега и ги поставяш оратно. И така до края вадиш по 2-3 реда и ги връщаш. Ако вече си събрал паркета в чували е много малко вероятно да оспееш да го върнеш на пода без да отвори по голями фуги и от преди. Тогава ти остава вариант право редене тип дюшаме. При двата вида редене е много важно след полагането на първите два, три реда да погледнеш дали вървят право редовете, ако не вървят подръпваш тук там с щангата м/у стената и паркета докато се изправят. След което или чакаш да стегне лепилото под тези редове или набиваш клинчета м/у паркета и стената където се налага и продължаваш. За фугирането са обяснили, може да ползваш и Резипласт на Дева еднакви са както цени и качество. За смесване използваш наи финните трици от цикленето.

Относно баицовете използваи всякакви но не и такива на водна основа не за друго а водните са много трудни за нанасяне на голяма площ без да ставт петна.
Лаковете изключи турските за другите е въпрос на възможности. Двукомпонентните са по - здрави но пък меришат повече, тези на водна основа са добри но са скъпи и имат малка покривност т. е. трябват 3 ръце от тях.

Преди да почнеш да лепиш паркета направи една суха тренировка на поне два реда. Ако решиш да го обръщаш на право редене ще ти трябва допълнителен паркет около 2м2.

Тема "Редене на паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: