• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
finty - напреднал
Такаа, знам че още като сте видели заглавието сте си казали че няма как да се каже цена щото цените варират от майстор до майстор и спрямо материал и дебелина.

Обаче всякакви мнения ще са ми от помощ.

Чела съм темите във форума, но няма актуално споменаване на цени.

Обектът е тухла старо строителство, замазка ще се прави на общо към 90 квадрата, на някои места ще има грес, на други - естествен паркет. На голямо помещение около 50 квадрата има замазка в прилично състояние, там сигурно ще се сложи по-тънка. В двете спални има лоша замазка, уплътнена под паркета с броеве работническо дело, явно кога е правена... Замазка ще се слага и на антре и на кухня, които са най-зле и там сигурно ще трябва доста дебела.

Имам оферти 18 лв на квадрат за труд и материали и 8 лв. на квадрат само за труд, но и двете са ориентировъчни, т.е. без да са виждали хората обекта. Аз питам също за такъв, ориентировъчен диапазон.

Какво е съотношението труд към материали ориентировъчно, ако сте правили замазки скоро на каква цена - знам че всеки случай е индивидуален, но просто искам да видя какви цени гравитират в пространството.
За което ще съм ви много благодарна.

П.С. Снимки на ремонта има в подписа ми. За беда, не съм снимала изцяло изчистения под за да се види съществуващата замазка добре, но и това мога да кача до ден.
Илиян Илиев™ - майстор
Ми за южна Италия 10 евро за материал и работа е нормално. Зависи от големината на обекта. Виждал съм и на 6 да правят замазки, виждал съм и на 15 евро. Зависи колко е голям обекта, на кой етаж е и разни други фактори. Това за дебелина до 4-5 см, за по-дебело се доплаща. Под 3 см не е препоръчително да се прави.
solo5 - майстор
мога да говоря за Бургас, защото тук живея, а и са ми правили подова замазка
цените са от 6 до 10лв на квадратен метър за труд
На мен ми взеха по 8лв на квадрат
личната ми препоръка е да си намериш майстор, който ще ти вземе пари само за труд, няма смисъл да плащаш за материали, които да ти ги препродадат на различна цена
аз си взех от готовата замазка на Baumit
Изображение

разхода е около 20кг на квадратен метър за 1см височина
ако подвеждаш всички стае на едно ниво не е зле майсторите да си имат всички необходими инструменти за това (маркучи или лазерен нивелир и т.н.)
избягвай разни "дядовци" които ще дойдат само с дървените мастари и ще ти казват колко велики майстори са на мозайката (имам неприятен спомен от един такъв, който ми се яви за фаянсаджия)

Та целта е да ти вземат правилно нивата в апартамента :roll:
laki1968 - специалист
цената на замазката -за работа е около 6 лв на м2 за труд при дебелина до 4-5 см,отделно се плаща за общи работници ако например требва да се мъкне надалеч или да се качва на 2рия етаж............
laki1968 - специалист
Rumen Iankov написа:
Виж тука http://bgremonti.com/ceni_trud.html
лелее,как ми се ще да работя на тия цени.колега намери ми работа ,а аз ще ти давам процент,много ти се моля......... :-D
Rumen Iankov - специалист
Е всеки си оценя труда ,а това са цени на фирма. :)
laki1968 - специалист
Rumen Iankov написа:
Е всеки си оценя труда ,а това са цени на фирма. :)
пошегувах се, тия фирми бая пачки правят с тия цени......а на майсторите плащат стотинки,но както и да е....от 10год.не бачкам на фирми........ :cooler:
manobg - специалист
Към колегата solo5 може ли да кажеш колко струва една торба от тази замазка и може ли да се полага на 2-3см дебелина ?
Стефан - майстор
Rumen Iankov написа:
...,а това са цени на фирма. :)
И тези цени ги плаща клиента. :? Явно някой добре си прави сметката, но без кръчмар. :lol: Не знам тия фирмаджии дали знаят колко е минималната, и средна работна заплата в България? А тя трябва да стигне за всичко в едно домакинство, а не само за задоволяване на капризи.
  • 1
  • 2

Тема "Подова замазка - диапазон актуални цени пролет 2009?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: