Много интересна и все по-често дискутирана тема.
krisku - помощник
Привет, последните няколко седмици се изсипаха обилни количества дъжд. За съжаление вчера за пореден път прозореца беше отворен докато валеше и водата "нахлу". При първа възможност затворих всичко и започнах да подсушавам ламината с каквото ми е под ръка, но дъждът беше много проливен и паркета се повдигна. И друг път ми се е случвало да изпадна в подобна ситуация, но след подсушаването не е ставало нищо.
Та сега въпроса ми е: Има ли някакъв начин паркета да се оправи или направо да купуваме мокет. Паркета е сглобяван.

Благодаря предварително!
solo5 - майстор
като купиш мокет какво следва? :?
ако мислиш да скриеш наводнения ламинат - не е добро решение :roll:
laki1968 - специалист
е,споко де...като изсъхне може да се оправи...зависи и от ламината.ако не после ще му мислим :-D
krisku - помощник
solo5, не, говорех за най-малоумното решение на проблема - махане на паркета и слагане на мокета.

laki1968, за какъв период говорим, принципно?
emil_v r - майстор
Изсечи (маани първо первазите :-D ) по 1 см с остър секач отстрани към стената където е опрял ламината , и той веднага ....
ще падне .
След това слагаш перваза , и си пиеш ракията .
Аз , и бих излъгал жената , че съм го разглабял целият , подсушавал , редехидратирал , комплитензирал , и мн. съм се скапвал от работа .
laki1968 - специалист
krisku написа:
solo5, не, говорех за най-малоумното решение на проблема - махане на паркета и слагане на мокета.

laki1968, за какъв период говорим, принципно?
говорим да изсъхне......за 5-10 дена,зависи от времето,ама не бързай да разваляш и преправяш,ако не е от наи евтиния паркет предполагам че ще се оправи :?
svetliopi44 - Чирак...
До тук само глупости ... :evil:
Махни первазите ... разкопчай и отстрани ламината в частта която е бил намокрен ... ако е качествен ще разбереш по кантовете ... ако само те са се леко деформирали е добре ... махни и подложката че може а сигурно и там се е навлажнило ... този ламинат с надутите по края части не става ...купи си друг ...
nasco2 - специалист
Наводнен ламинат никога не може да се възстанови напълно. Ако само леко се е подул става със съветите дадени по горе т. е. прерязване по края.

Тема "Съвет за повдигнат от вода ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: