Много интересна и все по-често дискутирана тема.
stirring - напреднал
Здравейте дойде време да сложа преходните лайсни, но имам един проблем. Паркета е надигнат с околко 3мм отдоло някаде минават трабите на парното но не е ясно каде точно, в чертежите не е показано нищо, инжинера незнае ...... Как мога да ги поставя без да направя някоя беля. Мислих си за монтажно лепило но дали ще успее да ги слепи толкова добре колкото с дюбелите. Лайсните за преход от паркет към гранитогрес. Ще се радвам на всякакви идеи и мнения. Благодаря Ви.
housedoktor - майстор
монтажно лепило ти е решението
MASTER - специалист
Ще стане с монтажно лепило, но го направи внимателно, както си трябва.

Плътно, равномерно по цялата повъркност, почистени детайлите,осигурено добро прилягане едно към друго, и не го настъпвай поне една вечер.
Последна промяна от MASTER на нед юни 28, 2009 4:05 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Под "вечер" Мастер имаше предвид нощ :) Но за да придобие максимална якост ще ми трябват поне 24 часа в зависимост от лепилото и за да е сигурна работата не е лошо да не го подритвате поне толкова време ! Това с МОМЕНТ е само рекламна реплика. Не го приемайте буквално!
stirring - напреднал
Имам BISON MONTAGE KIT пише за вътрешна декорация дърво,керамика,пластмаса,панели,стиропор. Лайсните са метални май ще е проблем. Имам и друг въпрос. Само лайсната ли да намажа в средата и дупката между гранитогреса и паркета без да цапам плочките и паркета?
И съвет за хубаво монтажно лепило евентуално.
MASTER - специалист
Не знам колко е широка "дупката", и колко лайстната, осигури възможно най голямата контактна повърхнст, т.е. колкото е широка лайстната.

Термина дупка малко ме смути.
velsi - Почетен майстор
Лепилото, което имаш е достатъчно добро. Аз бих го използвал без никакви угризения.
Тани - модератор
stirring написа:
Имам BISON MONTAGE KIT пише за вътрешна декорация дърво,керамика,пластмаса,панели,стиропор. Лайсните са метални май ще е проблем. Имам и друг въпрос. Само лайсната ли да намажа в средата и дупката между гранитогреса и паркета без да цапам плочките и паркета?
И съвет за хубаво монтажно лепило евентуално.
То май беше на полиуретанова основа . Намажи и двете основи , притисни ги за кратко и ги раздели отново , докато започне да засъхва лепилото - около минута и след това ги прилепи отново и застъпи с нещо тежко.
nasco2 - специалист
Можеш да захванеш лаисната за паркета с къси винтчета отгоре. Ако не ти се струва грозно разбира се и ако паркета не е ламинат.
ppeettiioo - специалист
Аз съм лепил със санитарен силикон .Прехода е от теракот към ламинат и вече 4 години няма проблем.

Тема "Съвет за поставяне на преходни лайсни." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: