Много интересна и все по-често дискутирана тема.
pgg_bs - помощник
Здравейте,
Предварително се извинявам за до болка познатия въпрос за изолация на подове.
Та питането ми е следното. Тъй като нямам достатъчно височина за варианта изолация XPS 3 см и армирана замазка отгоре искам до попитам възможно ли е върху XPS 3 см. залепен с лепило за замазка директно да се реди гранитогрес? Един майстор ми казва, че нямало проблеми, XPS имал достатъчно голяма устойчивост на натиск пък и щял да сложи повечко лепило за гранитогреса. Но нещо изпитвам съмненения, за XPS и ламинат съм съгласен там се получава разпределен товар но за гранитогреса ме притеснява да не се получи на места слягане. Ще се радвам да споделите мненията си, тука пишат доста хора с практически опит но и с мисъл в главата а не само такива дето викат - НЯМА ПРОБЛЕМИ
EDI - майстор
Можеш да лепиш, няма проблеми.Но ако вземаш от гладкия, погрижи се да надереш отгоре повърхността, иначе има опасност да се разхлопат.По-добре вземи от вафлата, лепи на гребен и изолацията и греса, и използвай лепило за грес, сиреч пластично.Да речем СМ 16, СМ 17 на ЦЕРЕЗИТ.
solo5 - майстор
с хубаво флекс лепило няма да имаш грижи
Spokoiniq - майстор
И с по-големшки плочки...тва не е ламинат да разпределя напрежението равномерно.План Б-тънка поцинкована мрежа има на рула и на 2/1м, ковеш през фибрана и отгоре с флексовото лепило, и стискаш палци :)
pgg_bs - помощник
Spokoiniq написа:
И с по-големшки плочки...тва не е ламинат да разпределя напрежението равномерно.
И мен това ме притеснява за разпределянето на натиска. Гранитогреса ще бъде в кухня и върху него ще има кухненски шкафове, хладилнице и др. Страх ме е да не поддаде на места. А плочките съм ги избрал 30/60 надявам се да са достатъчно големички.
EDI - майстор
Ще стане, няма да поддаде.
pgg_bs - помощник
Я сега препоръчайте кой производител да ползвам URSA foam, Fibran, Dow Styrofoam, Austrterm XPS, Izopan. И какъв вид, рабрах, че трябва да е оребрена ама да има ли застъпване и какво
Изображение

Изображение
pipbel - майстор
Обаче задължително си сложи ПОДОВ фибран (с по-голяма плътност)
На твое място бих се спрял и на ГГ 60/60 за по-сигурно.
Макар и че 30/60 вероятно ще свърши работа.

А ако финансите (и височината) не са ти голям проблем - за по-сигурно и 1 лист циментфазер (бетопан и др.) с дебелина 1см над фибрана ще е ОК.

Тема "Изолация XPS - директно лепене на Гранитогрес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: