Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте.
В кухнята ще правя подова замаска като за бетонната плоча ще залепя fibran rf 3см, отгоре ще се сложи армираща мрежа ( накъдрена и дебела в пъти по-здрава от тези тънките меките които ги продават в магазините за тази цел) и отгоре 4см замаска. Самата замаска ще се изпълнява с Boro Теракол. Теракола вече е закупен.
Въпроса ми е, като изключим че е по-скъпо, става ли теракола за тази цел като здравина и опасност от напукване спрямо стандартните замаски от цимент + пясък.
jekasus - майстор
4 см с лепило :? за същите пари цементо-пясъчна замазка и шпакловане с мрежа ,пак здрав под ще получиш . Ако го ползваш като крайно покритие ,не става. Но ако си решил ,на торбите с лепилото пише как се добавя цимент и пясък.
П.П.- До три см съм попълвал "прекрасните" замазки .
Fibran-а вече е залепен с Теракол. Алтернативата ми е да се мазне слой теракол върху фибрана и старата замаска и отгоре основния пълнеж 4см да е цимент-пясък-C200. Каква трябва да е пропорцията на цимент-пясък за да се постигне максимална здравина и да няма напуквания, като разходите в случая не са от значение.
dito - специалист
2.5 пясък : 1 цимент ми се струва добре. Гледай циментът да е пресен. Идеята да се намаже фибрана с теракол ми се струва добра, за разлика от идеята само за теракол.
Преди месец-два си правих замазка, като една част беше върху фибран (3-4 см с метална мрежа), а останалата върху стара замазка (1-2 см) Частта върху фибрана не мръдна изобщо, докато останалата половина се напука и дори отлепи на места. Подозирам, че не съм мокрил добре старата замазка, а фибранът дори ми е помогнал, зашото е пазил да не дръпне бързо. Така че, давай спокойно, фибранът дори може да ти помогне:)
За сега мисля сместа да е 6 торби пясък : 3 торби цимент : 10кг C200.
Торба цимент е към 6-7лв. Но не знам колко върви пясъка и c200.
Мисля да потърся в Бриколаж.
Spokoiniq - майстор
Продават се добавки за пластичност, в бриколаж и в практикер, стига с тва набедено С200, то милото не е панацея да ви оправя недомислените бъркочи.Замазка с теракол на 4см е технологично една голяма глупост, защото ако сте грамотни да прочетете указанията към продукта дебелината е недопустима, да не говорим за съвсем различните характеристики.И друго-мрежа 10/10 или по-голяма от арматурно желязо ще държи замазката, но все пак това е разновидност на плаващ под, независимо че е върху XPS, така че по-гъстата мрежа 5/5 на поцинкованите листове е много по-подходяща.Емо беше пуснал точно за такива като вас темата как се прави тънка замазка, ама явно никой не му се търси, не му се чете, а иска някой от вратата наготово да му го сервира,
Мрежата, която ще слагам е с квадрати 3/3 сантиметра от вълнообразна стомана около ф3,5мм. Ще ги проверя тези добавки от Бриколаж и може да подменя c-200-то. Иначе то се е видяло, че със сигурност няма да се слага 4см Теракол.
Иначе доста теми прегледах за замаските преди да пускам тема, но не попаднах, точно на това което е в моя случай.
dito - специалист
В Бриколаж е скъпо, макар че в случая става дума замо за една замазка. Ако имаш собствен транспорт, отиди на някой склад.
simeonov_74 - специалист
Арматурна мрежа, като тази на снимката 10х10см, рядък теракол с баданарка за шприц и 4-5см замазка е достатачно, но щом искаш да слагаш и други примеси си сложи само фибри и не се занимавай с Ц200 и други подобни :wink:

Прикачен файл

190509124232mesh960x720.JPG
190509124232mesh960x720.JPG (93.16 KиБ) Видяна 8338 пъти
solo5 - майстор
това е решението

Изображение

армировъчна мрежа и тази полуготова замазка и си пей сърце :wink:

Тема "Може ли да се изпълни подова замаска с теракол?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: