• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
rumeniak - специалист
Здравейте колеги,
четох четох ама не можах да открия идея с какво да покрия пода в офиса? :? :? Иска ми се да нещо хем издържливо хем да топлоизолира. Хич не ми се ще да е ламинат, :( Моля давайте идеи.
tokuro40 - специалист
дюшеме :lol: :lol: :lol: сега сериозно: за офиса в зависимост от натоварването най-добре е естествен паркет от твърда дървесина, като дъб, габър или тиково дърво
rumeniak - специалист
Все пак се спряхме на ламинат. с два сантиметра стиропорена изолация. Качвам и снимки :)

Прикачен файл

napravi sam.jpg
след като наредиха остана вързан с колани за една нощ
napravi sam.jpg (82.7 KиБ) Видяна 4077 пъти
gunoff - специалист
Колега, понеже и аз ще правя подобни магарии искам да попитам нещо:
Стиропор ли е отдолу или фибран ( т.е. xps или eps ) и между него и ламината има ли друга подложка ?
Благодаря предварително !
rumeniak - специалист
Та значи под ламината е 2 сантиметра стиропор не е фибран. Поставен е дирекнто фурху мозайката с цел да обере неравностите по пода и за по добра топлоизолация. За сега и двете цели са постигнати - ще видим как ще се представи материала по нантатък.
begemot1 - специалист
Като сложиш мебелите и някой служител 160 кила.............ламината е цъФнал и върЗал :lol:
Основата трябва да е
1 ТВЪРДА
2 РАВНА
3СУХА
:!:
Сега видях коланите - Това животно с лепене още ли го има???????????????
solo5 - майстор
rumeniak написа:
Та значи под ламината е 2 сантиметра стиропор не е фибран.
:shock:
zmeios - специалист
Кой клас е ламината?

Сериозно, ламинатите се продават на класове (две групи по 3 класа във всяка, ако помня вярно). Вашият какъв е? И да не е споделила "каката" в магазина, на етикета ще пише...

Не се заяждам, питам, за да кажа дали става или не за такова помещение.
rumeniak - специалист
Изолацията е по препоръка на продавача в магазина. За сега всичко с ламината е наред. клас 31 до колкото си спомням. Явно още се намира това "животно" с лепене. Аз по късно разбрах за другия вид и честно казано побеснях че никой не ми е казал за съществуването му. :(
begemot1 - специалист
rumeniak написа:
Изолацията е по препоръка на продавача в магазина. му. :(
Докато майсторите не започнат да продават и продавачите да редят , ще има хляб за всички! :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Каква настлка е подходяща за офиса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: