Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте,

Имам следния въпрос някой разглабявал ли е такъв ланимат(Tarkett, система ‘T-LOCK’) и при самото разглобяване има ли голяма от опасност доста от дъските да бъдат повредени и да не могат са се монтират отново.
Купих си от една фирма 18 кв.м. ламинат и ми го монтираха в хола с техни монтажисти за 2 часа естествено защото бързаха да ходят на други обекти. Сега на две места в центъра на самия под, ламинаата подава(пружинира). При монтажа беше сложена подложка от 6 мм. но явно там е по голяма денивилацията и е трябвало да се подложе още една подложка от 2-3 мм или просто е трябваше да се подравни с частична замазка.
Въпроса ми е такъв дали си заслужава да се развали и пренареди отново но да не се похаби 30-50 % от ламината. Ако за тези 18 кв.м. е нормано да се повредят 5-8 дъски ще се реша на ново да ми се пренареди.

Благодаря предварително за отговорите ! :)
тото - специалист
В сайта на Tarkett е показан начина на монтаж на ламинат T-lock система:

http://www.tarkett-floors.com/floors/si ... .asp#Tlock

Най-долу има и видео.
Твоята задача е да направиш същото, но в обратна последователност.
Вижда се, че паркетът е с двоен клик - и на късата и на дългата страна.
Започваш демонтажа по редове, от последния. Надигаш целия ред от свободната /към стената/ страна, докато се освободи от съседния ред по цялата дължина. После освободеният ред го разглобяваш на отделните парчета. Трябва да си отбележиш поне парчетата кое от къде е демонтирано, за да си отиде пак на мястото при последващия монтаж.
Ако са ти монтирали ламината внимателно и няма изкъртени части, при внимателен демонтаж не трябва да има отпадък.
ebahti - майстор
само да отбележа че на монтажистите не им е работа да ви подравняват замазката,която явно е била доста неравна щом ви дразни.....
тото,
Мерси за отговора

ebahti,
Аз не съм казал че монтажистите трябва да правият замазка, но ги бях извикал предишния ден на оглед и те казаха че пода е ОК.
Трябваше при монтажа още да ми кажа ето тук не вие е добре пода ...

Има ли някой монтажист от форума който може да направи отново пренаждането на този ламинат става дума за София, кв. Младост и ако "да" нека прати един e-mail за контакти на "sir_daka@mail.bg"

Благодаря отново :)
nasco2 - специалист
Звънни в офиса 95-33-777 без почивен ден в неделя до 15ч. аз или някой друг колега ще ти свършим работа. Ако всичкоо е наред не трябва да има фира. Поздрави за избора на TARKET по скъпичък е от другите но си заслужава.
amw - напреднал
Е как могат да не ти кажат, че имаш денивелация...
Тва винаги съм го обяснявал на клиентите и съм отлагал адреси.
Към е смисъл да го монтирам на кривия под и да похабя дъските, само за да си взема надницата...
Общо взето както казаха колегите става доста лесно демонтажа, но трябва да се внимава да не се усукват дъските докато се откопчават защото ръб четата се нараняват и дъската е фира.

Тема "пренареждане на ламинат - Tarkett, система ‘T-LOCK’" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: