• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
iliev84_ - помощник
Здравейте!
Налага ми се да слагам ламинат в 2 стаи, които са доста кривички - сантиметър и нагоре ... :lol:

Кой е най-добрия вариант, т.к. гледам има различни опции?

Засега съм се ориентирал към XPS плоскости + армирана мрежа и циментова замазка.
Със саморазливна няма да стане , т.к. проблемът не е 4-5 мм. :?:

Подът си е плоча, не е гредоред, ако това има значение.

Благодаря предварително.
Поздрави!
Chefo77 - майстор
А защо не изравняване-шпакловка с теракол и подобни?
XPS-а е удачен, ако искаш да вдигнеш ниво и/или гониш изолация. И върху него няма особен смисъл от замазка, ако ще е спалня например. Особено пък тънка.
radius - майстор
Baumit Nivello Quatro е до 20мм дебелина. Може да я ползваш, ако не те притеснява, че е 20лв торбата.
nikolson - майстор
radius написа:
Baumit Nivello Quatro е до 20мм дебелина. Може да я ползваш, ако не те притеснява, че е 20лв торбата.
Какво да го притеснява, той иска по-скъпо и трудоемко. :-D
iliev84_ написа:
Засега съм се ориентирал към XPS плоскости + армирана мрежа и циментова замазка.
Доста саморазливни замазки са 1-10мм. Май се полагат на два пъти. Макар че не стана ясно, но аз разбрах "неравности до 10мм", а не наклон.
iliev84_ - помощник
Благодаря за мненията.
Има и разлики от над 1 см, затова реших, че саморазливна замазка няма да е удачно. Все пак тя се препоръчва до към 10мм, при мен има и см разлика.

Като гледам препоръчвате варианта :
radius написа:
Без армирани мрежи, без нищо? Екстра :lol:
Квадратурата е около 70 кв.м.

Лошото е, че на места имам 2-3 сантиметра, там как ?
Мерси!

Явно нещо не загрявам - от Баумит дават 1,5 кг разход на квадрат на ММ дебелина на слоя?
Т.е. при 10мм дебелина имаме разход 15 кг на квадрат х 70 квадрата (грубо, няма навсякъде да е 1 см разликата) = 1050 кг / 25 кг = 42 торби х 25 лева = 1050 лева само за сместа, нали така?
nikolson - майстор
iliev84_ написа:

Явно нещо не загрявам - от Баумит дават 1,5 кг разход на квадрат на ММ дебелина на слоя?
Т.е. при 10мм дебелина имаме разход 15 кг на квадрат х 70 квадрата (грубо, няма навсякъде да е 1 см разликата) = 1050 кг / 25 кг = 42 торби х 25 лева = 1050 лева само за сместа, нали така?
Математиката е вярна, но сметката е "крива". :-D Нямаш 1см навсякъде. Тука си има спецове, ама или са на работа, или "си пазят хляба" :-D . Аз бих питал, как най-напред да се "изхранят" по-големите неравности, а после финално изравняване със саморазливна.
iliev84_ - помощник
iliev84_ написа:

Нямаш 1см навсякъде. Тука си има спецове, ама или са на работа, или "си пазят хляба" :-D . Аз бих питал, как най-напред да се "изхранят" по-големите неравности, а после финално изравняване със саморазливна.
Да де, и аз това питам :-D :?
iliev84_ написа:
Лошото е, че на места имам 2-3 сантиметра, там как ?
radius - майстор
Сигурен ли си че са толкова големи неравностите? Сложи ли мастар >2м да провериш?

П.С. От 1 торба 25кг стават 16л материал. Значи за 20лв получаваме 16л материал. Кубика излиза 1250лв. - доста скъп материал за запълване :). Тия дни ще го ползвам, но се надявам да мина с 2-3 торби.
Виж http://www.gsstroimarket.bg/view/7316.html за пълнежа.
iliev84_ - помощник
radius написа:
Виж http://www.gsstroimarket.bg/view/7316.html за пълнежа.
Извинявай, не те разбрах.
1.Да използвам цитираното вместо Baumit Nivello Quatro
2.Първо да изравня до няколко милиметра с тази ЗАМАЗКА БАУМИТ СОЛИДО Е225 ЦИМЕНТОВА 40кг ESTRICH, която си цитирал и после за по 2-3 мм да ползвам Baumit Nivello Quatro ?
Май второто :-D
radius - майстор
Да, второто, за пълнеж да ползваш по-евтиния продукт, а накрая за финиш да ползваш саморазливната. Аз станах като някой дилър на Баумит, колеги препоръчайте нещо друго на човека. :lol: Но ще трябва и грунд.
  • 1
  • 2

Тема "Крив под - изправяне" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: