• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
voice - помощник
Ще редя ламинат 7 мм с подложка 5 мм фибран , отдолу съм направил замазка с теракол върху плочата - нивелирано е перфектно . Трябва ли да залепя фибрана за теракола преди да наредя ламината ?
шоп - майстор
Да!!! залепи го през гребен
но не съм виждал фибран 5 мм
pavkatay - майстор
Подложката е депрон 5 мм.
И не се лепи.
шоп - майстор
И депрон на 5 мм не съм виждал:-)))

3 или 6 мм е:-)

да не бъркате топлоизолация с подложка за паркет?
pavkatay - майстор
шоп написа:
И депрон на 5 мм не съм виждал:-)))

3 или 6 мм е:-)

да не бъркате топлоизолация с подложка за паркет?
Не. Говоря за топлоизолационна подложка за паркет(ламинат). Черна на цвят. Продава се на листове с размери около 50х100 см( не си спомням точно). Паркетаджиите я наричат депрон и по плътност и външен вид прилича много точно на онези за,които ти говориш(3 и 6 мм),но е черна.
Другото,което се използва за подложка е с по-малка плътност и се продава навито на руло.
пп Аз вкъщи под ламината си сложих от това черно чудо, защото търсех някаква по- добра топлоизолация на пода. Но не се лепи.
Последна промяна от pavkatay на чет юли 29, 2010 9:20 am, променено общо 1 път.
шоп - майстор
pavkatay, сетих се за коя говориш. И аз не знам как се казва, не съм я заглеждал защото е скъпа .
Нека колегата каже какво ще слага за да му дадем съвет.
peter_m - специалист
Аз също слагахедна зелена 3мм, от едната страна оребрена. Размер на листа 50х100см, полска. Имаше и 5мм същата. На пакети по няколко листа (не знам колко точно бяха, мисля по 10). Беше на промоция 5 квадрата - 6.50лв или нещо такова. Много прилича на фибран, но мисля че не е. От долу не ги лепих, но между тях отгоре налепих хартиено тиксо да не шават. :?
voice - помощник
Да , точно това оребреното на листа в пакет което прилича на фибран е. 15 кв = 15 лв от зелената някаква промоция намерих. И аз затова питам да го лепя ли защото ще шава си мисля, а и на него да не му оставям отстояние от стената като на паркета 10 мм. Някой слагал ли е 5 мм от тази подложка да не потъне после се притеснявам?
шоп - майстор
Няма да потъне, споко:-)
Нали за това е произведен. Тежестта се разпределя на голяма площ.

тази по може и да не я лепиш
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за подложката на ламината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: