Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Spokoiniq - майстор
Харесал съм един уникален за мен паркет,Blue velvet на Tarkett.Цената, която очаквам да чуя утре едва ли е от ниските(намерих само руски цени из нета). Така че въпроса ми е :
Може ли да се постигне този или достатъчно близък до него финиш на масив, дъб например.

Прикачен файл

Blue_Velvet_int.jpg
Blue_Velvet_int.jpg (43.08 KиБ) Видяна 2414 пъти

Прикачен файл

СИНЬО.jpg
Chefo77 - майстор
Това според мен е двустепенно оцветяване на дъб с изваден фладер.
Ръчно - не ми се вярва да се получи. Не знам как ще се извади фладера след реденето и цикленето. Ако се извади, вероятно с избелване с байц и втриване, след това една или две ръце лак на водна основа, възможно най-гланцов. После фино шлифоване до махане на лака и байца, после отново байцване - с тъмносиньо и втриване/забърсване. И накрая - още 3 ръце лак на водна основа. Но това са предположения!
Машинно обаче - може. Даже мога да ти посоча фабрика в България, където може да стане.
parketmilanov - специалист
еха...колко добре стои дори и на тази лошокачествена снимка:)
ха дано цената да е от по-ниските де!:)
Ivo_Dinkov - специалист
Моя е с почти същата шарка, но кафяв и стои много добре (абстрахирай се от машинките за стъкла :mrgreen: ).
Това тъмното ще е трудно за подръжка :roll:

Изображение
Spokoiniq - майстор
Chefo77 написа:
Това според мен е двустепенно оцветяване на дъб с изваден фладер.
Ръчно - не ми се вярва да се получи. Не знам как ще се извади фладера след реденето и цикленето. Ако се извади, вероятно с избелване с байц и втриване, след това една или две ръце лак на водна основа, възможно най-гланцов. После фино шлифоване до махане на лака и байца, после отново байцване - с тъмносиньо и втриване/забърсване. И накрая - още 3 ръце лак на водна основа. Но това са предположения!
Машинно обаче - може. Даже мога да ти посоча фабрика в България, където може да стане.
Само ваденето на фладера ли?Дай я тая фабрика на лични...
Chefo77 - майстор
Дадох я направо на телефона :)
Вземай от Боби Таркет-а и не търси други варианти. Поне си сигурен в крайния ефект.

Тема "Син паркет, някой? ;)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: