Много интересна и все по-често дискутирана тема.
ivcho_82 - специалист
Здравейте колеги. Решил съм да сложа 3 см. XPS под ламината. Мисля да го лепя на гребен с теракол за по сигурно. Питането ми е дали някой може да ми каже колко време е необходимо да съхне, преди да сложа ламината. Не искам да остане влага, да сложа ламината и той да се надуе.
solo5 - майстор
А защо ще го лепиш?
Ако няма да му правиш замазка отгоре, а ще слагаш само ламинат го нареди на сухо и отгоре ламинат :wink:

P.S. Надявам се си взел ламинат за под! :roll:
ivcho_82 - специалист
Няма да правя замазка. Ламината ще го редя директно върху XPS-а. Решил съм да залепя XPS-a, защото мисля че ще стане по-добре.
ebahti - майстор
XPS не пропуска вода- и на другия ден да слагаш ламината няма да има проблем,ама все пак изчакай ден-два...
torbalan - Дървен философ
аз правих същото - ако ти е равен пода, върху който ще слагаш ХПС-а, и аз не виждам причина да го лепиш...
LPP
Какъв ХПС ползвате за пода. Върху него слагате ли нещо или директно нареждате ламината. Чел съм за ОСБ!?! Каква тежест издържа без ОСБ?
torbalan - Дървен философ
мен ме издържа - 100 кг.
и гардероба издържа, той е по-тежък от мен :)
ivcho_82 - специалист
Аз си взех някакъв гръцки XPS, но не му помня името. Мисля че няма особено значение какъв ще вземеш. Слагай ламината директно върху фибрана и няма да имаш проблеми.
laary - специалист
torbalan написа:
мен ме издържа - 100 кг.
и гардероба издържа, той е по-тежък от мен :)
Би ли споделил 2 или 3 см. фибран положи пад ламината, за да ти е комфортно на петите като си бос?

Тема "XPS под ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: