Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте,
искам да сложа ламинат върху гредоред с дюшаме!
Гредореда е потънал малко в средата на стаята!
Реших да сложа ОСБ и тогава ламинат!
Обаче гледам ги тия плоскости и се чудя как да ги нивелирам?
Да ги нарязвам ли на по-малки?/? така май ще си отворя много работа!
А като подложа под ОСБ на места ще остане разстояние между дюшамето и ОСБ-то и ще се огъва! НАправих грешка с дебелината на ОСБ-то -15мм. Сега се нуждая от съвет...
Как да нивелирам плоскостите!
mladkal - майстор
единственото, което ми идва като идея е да подложиш под "хлътващите" плоскости точен размер летви, а после през плоскоста и летвата с дълги винтове директно и то по възможност за гредата, а не за дюшамето.. така да се получи дюшаме, нивелираща летва, плоскост и всичкото това да е хоризонтално нивелирано. Също така да е стегнато и здраво. Отклонения от 5-6 мм ввъ вертикала да не те плашат -подложката ще го обере. Отделно когато настелиш ламината и наредиш мебели самият ламинат ще си улегне и ще си вземе равнината, която може да на е е сто процента хоризонтална, но поне няма да ти "плава" под краката, да ти скърца и т.н.
Основното е да наковеш плоскостите с хоризонтиращи летви под тях и това да не хлопа, шава, мърда... ота тамнасетне подложка, ламинат и си готов. желая ти успехи!
housedoktor - майстор
Добре,4е не си решил да отливаш бетон отгоре :) Иначе ти дадоха решение вече :)Успех
parketmilanov - специалист
има много теми за осб то ..2 с много добър снимков материал , потърси ги с търсачката.а ако не ти е ясно пиши до участниците в темите с конкретни въпроси ..лесно е стига да има мерак и малко ръка и нивелир човек .
ако не между 3 и 6лв на м2 може да ти го монтира Специауист :)
поздрави
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... C1&start=0

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=15
две от темите на първо четене ;)
Благодаря за съветите!
Темите който сте ми посочили иначе ги изчетох по няколко пъти преди да пиша!
Точно за това се чудих, защо човека е нарязал плоскостите на по-малки!
Та сега въпроса е нивелиращите летви имате предвид по цялата дължина/ширина на ОСБ-то? щото самата основа(дюшамето) не е равно(има някои по-високи дъски), осевен че е хлътнало в средата!
Като не знам и сигурно задавам тъпи и очевидни въпроси! ще извинявате!
Osiris - специалист
има два варианта летвите да ги разпределиш по цялата дъжина или ширина на стаята и да подлагаш или да отнемаш от материала докъто тане равно

втория е да подложиш само където е хлътнало

и в двата случая трабва да съобразиш растоянието между летвите да е толкова че да не се огъва материала в случая ОСБ-то

това съм го правил с шперплат от влагозащитения върху гредоред
като си направих дублираща скара напреко върху гредите стана много здраво :wink:
trolazol - специалист
Aко неравностите не се много големи бих залепил осб-то с монтажна пяна.

Тема "гредоред - дюшаме-ОСБ-ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: