• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
airdata - напреднал
Помещението е 20кв искам да го изравнвя до степен да мога да сложа 7мм ламинат.
Най-високото ниво е бялото островче в залятия цимент.
С какво най-евтино и ЛЕСНО ще стане.
Снимки:
1
Изображение
2
Изображение
3
Изображение[/url]
peshev-ko - специалист
С теракол,колега.Бъркаш рядко и с дълъг мастар дърпаш в едната посока.На другия ден същата процедура-напречно на посоката,която вече си дръпнал.
sasooooooooo - "специалист"
Това бялото можеш да го изтържеш, както и всички такива бабунки. Щом ламинат ще слагаш, ти предлагам да направиш саморазливна замазка и да я изтеглиш с гребена на маламашката.
Успех.
kalin72 - майстор
Добре, но ако не искаме мокри процеси? Суха посипка или нещо друго?
airdata - напреднал
sasooooooooo написа:
Това бялото можеш да го изтържеш, както и всички такива бабунки. Щом ламинат ще слагаш, ти предлагам да направиш саморазливна замазка и да я изтеглиш с гребена на маламашката.
Успех.
Е не си ли личи на снимката,че нивото е твърде голямо,че да се стърже?
..А саморазливната мазилка струва доста пари.
schuldiner - майстор
sasooooooooo, от теб не очаквах да предлагаш саморазливна без да знаеш денивелацията... А това с теракола - все едно, че не съм го видял, не ми се коментира.
Човекът пита за ЛЕСНО, пък после евтино. Най-лесно е с нова замазка, този път нивелирана. Но само ако позволяват нивата от другите помещения. Най-евтино е с къртене на бабуните от старата и изравнителна замазка (шпакловка).
airdata - напреднал
а само с цимент и пясък ще се прецака ли пода(без перелит)....нямам предвит за напукване ,защото е под паркета и много-много не го гледам за вид.

Въпроса е дали ще държи
При моят опит със саморазливната, установих, че денивелацията няма значение :!: Има разлика между саморазливна и самонивелираща. В хола ми имам разлика от 3см, между два ъгъла на разстояние 6м. И аз се опасявах да не би да се струпа там материала, но познай.
airdata - напреднал
sasooooooooo написа:
При моят опит със саморазливната, установих, че денивелацията няма значение :!: Има разлика между саморазливна и самонивелираща. В хола ми имам разлика от 3см, между два ъгъла на разстояние 6м. И аз се опасявах да не би да се струпа там материала, но познай.
Колко матерял си изразходил и какъв-саморазливна,самонивелираща?И какъв по-точно(марка,цена)
4 торби /или 8 бяха :? / х25кг, за площ 60м2, предполагаема дебелина 2-3мм. Цената за един брой беше 25лв., преди 3г. е правена. Материала беше някаква измислена марка и вече я няма на пазара :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Как да изравня този под най-добре?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: