Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте,
пода на кухнята ми се оказа, че не целият е мозайка :? , около стените е заобиколено с мозайка, а по средата има залепен балатум направо на замазката (като в дупка дулбока около половин един сант). След като го "отлепих" половината си остана на пода (имам предвид долната половина) - не успях да го премехна напълно.
Някой има ли идея как да го премахна напълно за да си довърша гранитогреса от коридора ?
Ако не съм достатъчно ясен ще направя снимки днес и ще ги кача
EDI - майстор
Опитай с пистолета за горещ въздух и шпатулата.Но си мисля, че ще ти трябва и противогаз и силно проветрение, защото това чудо ще дими яко.
Мислех си, че ще да има някакъв препарат или по-скоро се надявах. Преполагам че е лепено с С200, защото е твърдо останалото на пода.
tysonlkr - специалист
При мен беше същото. Аз направих следното: остатъците от лепилото с което е лепен балатума ги махах със шпатула след напръскване с вода. Малко хамалогия но успях в крайна сметка :roll:
Мислех си, че може и да успея така но не бях сигурен. Отивам да пробвам.
donaddt - помощник
Здравей, този проблем го надживях, благодарение съветите на HD. Виж в тази тема: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0
Накратко - с технически ацетон се полива един участък, изчаква се около 1 минута и се остъргва с шпакла. Прочети цялата тема - необходимо е! Обясненията са перфектни! Има и достатъчно снимки.
Успех!
Последна промяна от donaddt на съб ное 27, 2010 9:19 pm, променено общо 1 път.
Georgi_G - специалист
Имах същия проблем. С удобна шпатула и търпение за няколко часа се справих.
chapara - майстор
Залей с контактен грунд и го претегли с един мастар с флекс теракол,изпердаши му ПВЦ мрежа отгоре и си лепи гранитогреса :wink:

Тема "Проблем с пода след премахване на балатум" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: