• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Mega - специалист
Здравейте колеги.

Голям проблем ме налегна с тези лакове (които сам избрах, уж за по-качествени) Проблема е, че имам хубаво дъбово дюшеме което наредиха и залепиха както си му е реда. Отдолу с OSB над него дюшамето. Лакиран е с байц на същата фирма и от горе лак три ръце. Проблема е, че лака е ужасно ама ужасно слаб. Муха да кацне и се надира. Всичките ми мебели са с подложки да не надират и пак петната се множат. Има ли начин да се мине с нещо върху този лак или трябва пак циклене и байцване с друг. Освен това да ми препоръчате качествен и здрав лак. Едновремешните български бяха с нива над този боклук!

p.s. До колкото знам лака е на водна основа!
Илиян Илиев™ - майстор
Добрия стар реактивен лак нанасящ се само с противогаз.
Mega - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Добрия стар реактивен лак нанасящ се само с противогаз.
Именно колега, едно време го слагаха с противогаз, 30 дни не се седеше вътре, но при баща ми от 18 години не е мръднал!

Този направо е ташак работа. Дано някой не се прекара с него освен мен! Отгоре на всичкото е една торба пари!
housedoktor - майстор
Просто този лак не е за паркет ,не е достатъчно твърд за целта.Можеш да сложиш безцветен паркетен лак отгоре,но направи проба за съвместимост.
Mega - специалист
Препоръчай марка колега? А не знам дали е за паркет, но в магазина за такова го дават, заедно с байца? Води се лак за паркет сатен?
bisplus - специалист
Лакирал съм с полиоретанов лак с втвърдител...стана здраво.
EDI - майстор
Аз ползвам за дома и вилата ЛУРЕТАН - полиуретанов еднокомпонентен на ЛАКПРОМ.Слагам 2 или 3 ръце и става много добре.Доскоро произвеждаха матов, но това лято, като купувах за вилата ми казаха, че го спряли и има само гланц.Дюшемето на вилата го направих с гланц 2 ръце.Покритието става много твърдо и не се дере при нормално натоварване - http://www.lackprom.com/produkti/detail ... D1%82.html .
Понеже харесах и се доверих на продуктите на тази марка (Sikkens/Levis) , почувствах се задължен да напиша, а именно: вече десет години паркетът ми не е мръднал, лакиран с еднокомпонентен полиуретанов лак-сатен, само 2 ръце. Извинете ме за невежеството може би, но не бих слагал на дърво нищо на водна основа, камо ли на под.
PS. Даже видах сега, че още го предлагат:

ЛЕВИС ПАРКЕТЕН ЛАК
Полиуретанов безцветен едно-компонентен паркетен лак. Отблясък сатен и гланц.
Chefo77 - майстор
Danri написа:
... Извинете ме за невежеството може би, но не бих слагал на дърво нищо на водна основа, камо ли на под.
Простено ти е. От много време водещите фирми в бранша залагат основно на лакове на водна основа. А общото между водата и лаковете на водна основа е точно толкова колкото между полиуретановите лакове и полиуретановата пяна.
Весели празници!
Това го обясни по-подробно на автора на темата, но едва ли ще го утеши :sad: .
Интересно, защо под тази марка продължават да се предлагат и двата вида лакове за паркет....Добре би било, ако някой друг има житейски опит с лаковете за паркет на водна основа, да ги сподели, може колегата да е сбъркал нещо в технологията ?
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ВЕСЕЛА И НАПОИТЕЛНА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ МАЙСТОРИ-МЕРАКЛИИ !!!
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с лак на Sikkens/Levis" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: