Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте специалисти,проблема ми е следния имам стара къща на която пода е пръст и сгур както са ги правили на времето.мисля да слагам ламинат и си мисля да сложа греди между тях вата с OSB плоскости.Въпроса ми е каква да е дебелината на гредите и мога ли да ги положа направо върху пръста естествено отдолу ще сложа найлон или трябва да са закрепят понякакъв начин в земята. Ако може някой да ми обясни целия процес.
torbalan - Дървен философ
няма ли да е по-евтино, ако го залееш с бетон?
l_bonev - специалист
Ама бетона не се прави от сам човек,а сухия може имам впредвит хамалски.
EDI - майстор
Ако ти позволява височината сложи греди 8Х8 на 50 см една от друга.Няма нужда от кой знае какво закрепване, въпроса е да не мърдат докато хванеш ОСБ-то.Ако беше бетон, с дюбели, аз на вилата така ги хванах през метър и нещо, но плочата ми бе крива и трябваше с натягане на нагаждам нивото.Освен това, като завиеш плоскостите, пода няма къде да отиде.Ако те притеснява нещо, правиш дупки в гредите и набиваш шпилки в пръстта, колкото да не мърдат.Само под гредите гледай да имаш добро и равномерно подлагане, да не провиснат в последствие.
housedoktor - майстор
В такъв случай ползвам 8х6 греди поставени на ребро на 50 см междуцентрово растояние .Изолирай ги от влагата чрез найлон и ги импрегнирай хубаво Ако се налага удължаване на гредите,то ги разминавай с около метър от съседния ред.

Тема "сух под върху пръст" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: