Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Nedyalkov - помощник
Апартамента е на партерен етаж, отдолу няма мази. В спалнята сложих фибран на пода като го лепих отдолу с лепило за плочки и отгоре замазка 5-6 мм(пак от лепило за плочки) + ПВЦ мрежа + подложка за ламинат 2-3мм (стандартната) и отгоре ламинат. Сега обаче не съм сигурен че това е правилно и събирам информация как да си направя всекидневната + коридора.

Фибрана е ясен (най-вероятно 30 мм), обаче над него не съм убеден какво да сложа като замазка. Половината помещение ще бъде с ламинат другата половина гранитогрес/теракот. Като слагах в спалнята ми казаха, че изолацията трябва да е запечатана от двете страни с замазка за да е ефективна. Обаче пък 3-4-5 см замазка над изолация мисля, че ще обезсмислят фибрана отдолу като цяло. Кажете си мнението какво и как да направя. И може ли някой да ме ориентира за цена на циментова замазка на квадратен метър и най-вече от къде да купя армирана мрежа за замазка и каква и е цената.
Някакви баш тежки неща не се очакват (стандартните- пералня хладилник, диван )
tishovalkov - помощник
Отгоре фибрана сложи гипсофазер и си готов
Nedyalkov - помощник
Колеги, хайде помогнете малко 140 четения само един отговор и то не пълен.
Днес купих част от фибрана утре предстой втората част. Сега пак на дневен ред е замазката или някакви други идей ако имате.
Замазка 3см няма да правя, вариантите за който си мисля са следните:

1) мрежа 5х5 кваратчета + 1см замазка + евентуално и рабицова мрежа
2) пласмасова мрежа + замазка 5-8 мм от лепило за плочки

Варианта с гипсфазера ми допада, но не съм наясно как да го изпълня. Мисля си за 1 слой гипсфазер, но се притеснявам от това че със сигурност в нивата между плочите фибран ще има малка разлика. Трябва ли и ако да с какво да я компенсирам. Давайте предложения какво мислите и как да го направя?

Сега се сетих, че и вратата на банята ми се отваря на вън, а там е най-ниско и разполагам само с 5см (и малко) за всичко фибрат +плочки. Има вариант в коридора да съм с 2 см фибран.

П.С. Притеснява ме единственно там където ще има плочки, инъче вариант 2 е в спалнята и съм спокоен.
MAPTO - напреднал
Лепиш XPS-a (фибрана) на гребен за замазката, шпакловаш тънко, съхне 1-2-3 дни и лепиш гипсфазера пак на гребен. Върху гипсфазера - финалната настилка.

Тема "Изолация на пода в апартамент на партер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: