• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
cybersas - специалист
Здравейте.

Предстои ми да правя баня - доста голяма, правоъгълник - около 24 м2 (6х4м). Идеята е, където е мивката и тоалетната чиния да е по-високо - примерно с една плочка - 30~33 см. Това е покрай едната стена на помещението - от край до край (по-дългата). В момента е на бетон. Въпроса ми е как да повдигна тези 6 на 1.5 м с 30~33 см, без да натоварвам прекалено плочата (ет.2), но да е здраво, защото ще са плочки отгоре? Мислех с ИТОНГ или нещо такова, но много матриал ще иде?!

Ако някой знае как - ще съм безкрайно задължен.
Dewalt - специалист
От обяснението не се разбира колко е разликата в двете нива като сантиметри
cybersas - специалист
Dewalt написа:
От обяснението не се разбира колко е разликата в двете нива като сантиметри
Разлика в момента няма - цялата квадратура е на едно ниво. Написах, че искам да повдигна 6 на 1.5 м. на 30 до 33 см от това, което е в момента - една цяла изправена плочка - да стане като стъпало с горния размер. Ако е по-ясно - 9 м2 да са по-високи от останалите 15 м2. Сега по-ясно ли е какво питам или да рисувам нещо? Спешно ми е, та ко трябва ще се катерят картинки.
Dewalt - специалист
Сега разбрах
Вариянти много:замазка,Итонг,сух под/наи-лекия вариянт/,възможно е и с фибран мисля но да има и частична замазка поне 3-4 см.
cybersas - специалист
Dewalt написа:
Сега разбрах
Вариянти много:замазка,Итонг,сух под/наи-лекия вариянт/,възможно е и с фибран мисля но да има и частична замазка поне 3-4 см.
Замазка 30 см? :rolleyes: Интересно... Фибран 30 см?! Как по-точно. Ще се радвам, ако обясниш какво имаш в предвид. Сигурно има варианти - пълно е с подобни изпълнения по холове, кухни, бани, но не зная - как се прави :) Благодаря за отговора все пак.

П.П. - Не ми се иска да правя кофраж и да наливам перлит и цимент на 30 см височина, 9 м2. Ще стане тежко и скъпо, особено, като се наметат и мрежите...
Todor - специалист
С изолит би станало, има го готов само с вода се обърква.

Прикачен файл

P3097245.JPG
cybersas - специалист
Todor написа:
С изолит би станало, има го готов само с вода се обърква.
Здравей, гугъл не дава нищо смислено за "изолит". В смисъл - парче за запълване 6 на 1.5 метра - височина 33 см - може ли да стане без армировка, ще напуква ли, колко тежи, колко струва и каква му е носимостта? Притеснява ме да не поддава и да напука фугите на плочките. Не сме слонове в семейството, ама знаеш ли кой ще ти дойде на гости :)

Благодарности!
pe6o.t - напреднал
cybersas написа:
Здравейте.

Предстои ми да правя баня - доста голяма, правоъгълник - около 24 м2 (6х4м). Идеята е, където е мивката и тоалетната чиния да е по-високо - примерно с една плочка - 30~33 см. Това е покрай едната стена на помещението - от край до край (по-дългата). В момента е на бетон. Въпроса ми е как да повдигна тези 6 на 1.5 м с 30~33 см, без да натоварвам прекалено плочата (ет.2), но да е здраво, защото ще са плочки отгоре? Мислех с ИТОНГ или нещо такова, но много матриал ще иде?!

Ако някой знае как - ще съм безкрайно задължен.
дървена скара,OSB,картон,хидро изолация,плочки и си готов,така ги правехме в Холандия,те по принцип доста работи в банята правят от дървени скари вместо метални.Дано да съм ти бил полезен.успех в начинанието.
Todor - специалист
След като изсъхне става много здраво (твърдо). В къщи е без армировка само със замазка, в една от стаите е на шпакловка. Една торба мисля, че беше 50 литра и струваше около 9 лв.
Незнам каква товароносимост има и колко тежи, но е леко. На изложението 3те ключа видях нещо подобно, не обърнах внимание на името. Може да го има и под друго име, за Варна мога да издиря кординати.
ribnikolaevi - майстор
Това ми прилича на Тивит: http://www.tivit-bg.com/.
За твоя случай изглежда подходящ.
  • 1
  • 2

Тема "Питане за под на две нива - баня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: