Много интересна и все по-често дискутирана тема.
batence81 - специалист
Здравейте, дайте ми идея с какво да захвана паркета (обикновен дървен) преди да го наредя, с лепило ли, мерси
torbalan - Дървен философ
с лепило...

ако ти е съвсем равна основата - май става и без нищо - само с подреждане...
Chefo77 - майстор
torbalan написа:
с лепило...

ако ти е съвсем равна основата - май става и без нищо - само с подреждане...
И после ще се чуди, защо мамка му, фугите са където си искат :)
Лепи се с лепило, добре е да е двукомпонентно, полиуретаново. Предварително да се измери влажността на замазката и равнинността И. Препоръчително е да се нанесе грунд за подобряване на адхезията лепило-замазка, както и да се "стегне" горния слой на замазката и да се предпази от разпрашаване по време на нанасянето на лепилото.
а знаем ли каква е основата, че да препоръчваме грунд???????

следващия паркет, който ще редя ще е върху шперплат - и там ли грунд да слагам ;)
Chefo77 - майстор
torbalan написа:
а знаем ли каква е основата, че да препоръчваме грунд???????

следващия паркет, който ще редя ще е върху шперплат - и там ли грунд да слагам ;)
Chefo77 написа:
И после ще се чуди, защо мамка му, фугите са където си искат :)
Лепи се с лепило, добре е да е двукомпонентно, полиуретаново. Предварително да се измери влажността на замазката и равнинността И. Препоръчително е да се нанесе грунд за подобряване на адхезията лепило-замазка, както и да се "стегне" горния слой на замазката и да се предпази от разпрашаване по време на нанасянето на лепилото.
Не съм го написал достатъчно ясно или си забравил да четеш? :wink:
batence81 - специалист
мерси за отговорите
zz_stefanov - майстор
Брат ми сега го лепи успоредно върху този новия едрия талашит . Интересува се дали трябва да го заклива от кум стените.
Chefo77 - майстор
zz_stefanov написа:
Брат ми сега го лепи успоредно върху този новия едрия талашит . Интересува се дали трябва да го заклива от кум стените.
НЕ!
Нито талашитът (OSB предполагам имаш предвид), нито паркетът се заклинват! Нека остави работна фуга 8-10 мм!
Т.е. оставя се фуга, заклинва се с камички и след 2-3 дни камичките се махат.
ако няма камъчки наоколо - става и с дървени клинчета...
zz_stefanov - майстор
Chefo77 написа:
zz_stefanov написа:
НЕ!
Нито талашитът (OSB предполагам имаш предвид), нито паркетът се заклинват! Нека остави работна фуга 8-10 мм!
Т.е. оставя се фуга, заклинва се с камички и след 2-3 дни камичките се махат.
Благодаря!

Това на ли за обикновен паркет? Махат се камичките за да може свободно да се разширява ли и от всякъде ли се оставя фугата?
Човека няма нет в момента и ми задава въпроси по телефона. :)
Последна промяна от zz_stefanov на съб яну 22, 2011 12:48 pm, променено общо 1 път.

Тема "Паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: