Поредната "греда" с живота в къща. След като почти оцеляхме в първата си зима в къща на село излязоха на яве доста от дълбоко скритите проблеми, за които изобщо не съм предполагал. Основите и плочата излизат на около 50 см. над нивото на терена. Външните стени са санирани с 8 см изолация, но цокъла в по-голямата си част е гол. Има залепен декоративен камък. Вътре имам нещо като предверие с големи прозорци ( за тях говорихме в една друга тема) и под на замазка и плочки от шлайфана мозайка. На една от външните стени са монтирани два радиатора с по 12 ребра. Предверието и помещението на етажа са отворени едно към друго и постояно се проветрява по естествен път
. Основния проблем идва от факта, че каквото и да застеля за няколко часа под постелката се образува кондензат. Изчетох доста от темите за сухите подове или ламинатите, но никаде не намерих подобен проблем и решение за него.
Това което съм решил е полагането на ламинат/дюшеме и някаква подложка от фибран или термоизолационо фолио.
Питанката ми е следната - има ли вариант, без да къртя до основите, да изолирам пода като избегна образуването и задържането на конденза между мозайката и подложката.

Това което съм решил е полагането на ламинат/дюшеме и някаква подложка от фибран или термоизолационо фолио.
Питанката ми е следната - има ли вариант, без да къртя до основите, да изолирам пода като избегна образуването и задържането на конденза между мозайката и подложката.