Много интересна и все по-често дискутирана тема.
ivoru - специалист
трябва да правя под на помещение на 1 етаж, отдолу е бетонна плоча и е ужасен студ. сега пода е на циментова замазка. става ли да сложа фибран, после осб и върху него ламинат? ако да, кое за кое как да се лепи/закрепва и с какво? благодаря
GeorgiRadevDu - специалист
Освен класическия начин, съм слагал ламинат и върхо лепени балатоми и мокети. Относно твоят въпрос, слагай върхо бетона фибран или стеропор
и реди дъските спокойно.
GeorgiRadevDu - специалист
Пропуснах дакажа , не съм лепил фибрана или каквото и дае.Полагаш го плътно иогън. :) :) :)
ivoru написа:
трябва да правя под на помещение на 1 етаж, отдолу е бетонна плоча и е ужасен студ. сега пода е на циментова замазка. става ли да сложа фибран, после осб и върху него ламинат? ако да, кое за кое как да се лепи/закрепва и с какво? благодаря

Какво е ,,осб"? Светни ме че и на мен ми предстои същото.Благодаря!
velsi - Почетен майстор
nikolina написа:
Какво е ,,осб"?
Изображение
Стефан - майстор
nikolina написа:
... Какво е ,,осб"? Светни ме че и на мен ми предстои същото.Благодаря!
За мене това е нещо фалшименто, много модерно напоследък. Най-вече с дървените бунгала, дето им казват "сглобяеми къщи". Това е нещо като стария талашит, но с по-едри изрезки. Но при всички случаи си е материал от отпадъчни продукти от дърводобива.
velsi - Почетен майстор
Такова е, но е доста по-здраво и жилаво от едновремешния талашит. Не е въпроса до мода. Предимството му е, че е много евтино и това го прави приложим материал в много случаи.
Стефан - майстор
А каква е поносимостта му към влага? Мисля, че не съм срещал коментари по въпроса!
velsi - Почетен майстор
Има различни видове OSB. Ако ти е любопитно разрови. Има много информация в нета. Има дори OSB плоскости, които се използват специално за кофражни платна.
Стефан - майстор
velsi, вечерно време не ми остава време да прочета "кухите" постове във форума, камо ли да ровя в нета. :? :lol:

Тема "Фибран + осб + ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: