Много интересна и все по-често дискутирана тема.
cybersas - специалист
Здравейте на всички.

Имам една стая - преди е било дюшеме и сега има едни 7-8 см по-ниско ниво от останалите и коридора (изринахме сгурията - ужасТ).

Та на въпроса - тук таме има пропадания в плочата, неравности и денивелация. Имам фибран от най-дебелия - остана ми от другаде. И сега въпросите:

Как да го налепя - боро контакт + кюфтенца -> докато го докарам равно и отгоре подложка и ламинат (няма тежки мебели - две детски легла под ъгъл и малко бюро).

Или мацам равномерно и "подскачам отгоре" - ако се изкриви по плочата - как ще компенсирам - няма още 3 см за замазка отгоре?!

Предварително благодаря.

Ще изчистя и ще снимам тия дни, ако ще е от полза, но си мисля, че и така е ясно. Стаята е около 13-14 кв, - не е голяма въобще, но е на ет.2 и не ми се лее перлит в тая дебелина.
Фибрана че е твърд ,твърд е.Но според мен ако го налепиш на кюфтенца ще поддава в кухите участъци.Защо не направиш замазка 3 см с мрежа и отгоре да налепиш фибрана на гребен?
cybersas - специалист
kokovi4 написа:
Фибрана че е твърд ,твърд е.Но според мен ако го налепиш на кюфтенца ще поддава в кухите участъци.Защо не направиш замазка 3 см с мрежа и отгоре да налепиш фибрана на гребен?
Защото нямам чак толкова височина - дали замазката е отгоре или отдолу - нали се сещаш, че общата височина не ме устройва. Не искам да купувам друг фибран (с по-малка дебелина (-3 см)), ако е възможно. Иначе - не бих питал.

А ако кюфтетата са по- нагъсто - през 20-30 см примерно? После и самия паркет е 7мм - напречно на фибрана - няма ли да е достатъчно здраво? Пак казвам - не се предвижда някакво съсредоточено натоварване в една точка - примерно гардероб с 4 крака. Има 2 легла - стъпват по цялата си дължина и бюро, около 30кг - пак стъпва по страниците си?

Нивелацията и "хлътванията" в плочата са ми болката - тях да изправя, заради паркета...
Spokoiniq - майстор
И идеално да залепиш фибрана двойния гипсфазер остава плаващ, т.е. с вибрациите на циклачката ще се наиграеш.Не казвам, че няма да стане, но в подобна тема дори Боби Миланов си затрая относно лепене и циклене.Кнауф прехвърлят отговорността за лепене на масив на производителя на масива, ако е влажен ще се отскубе заедно с поовината от горния слой фазер.Ако е на свободно редене и циклиш с дискова машина има по-голяма вероятност да нямаш ядове.За кюфтетата-по-евтино може да опънеш един изравнителен хастар цимент пясък и после с лепилото, това не е топлоизолация за фасада, а се стъпва, по принцип напрежението трябва да се поразпредели от паркета като слой.Не забравяй и влагата от мокрите процеси, да не я затвориш под фазера и после тя ще си намери път и масивния паркет ще те изненада.Трябва ти технологично време.
cybersas - специалист
Spokoiniq написа:
И идеално да залепиш фибрана двойния гипсфазер остава плаващ, т.е. с вибрациите на циклачката ще се наиграеш.Не казвам, че няма да стане, но в подобна тема дори Боби Миланов си затрая относно лепене и циклене.Кнауф прехвърлят отговорността за лепене на масив на производителя на масива, ако е влажен ще се отскубе заедно с поовината от горния слой фазер.Ако е на свободно редене и циклиш с дискова машина има по-голяма вероятност да нямаш ядове.За кюфтетата-по-евтино може да опънеш един изравнителен хастар цимент пясък и после с лепилото, това не е топлоизолация за фасада, а се стъпва, по принцип напрежението трябва да се поразпредели от паркета като слой.Не забравяй и влагата от мокрите процеси, да не я затвориш под фазера и после тя ще си намери път и масивния паркет ще те изненада.Трябва ти технологично време.
Упс - не става дума за масив, а за ламинат. Не съм уточнил - съжелявам. Тва с цимента и пясъка - добре, ама само "дупките" по плочата ли да пълня?! Няма ли да отлепи? Нали си представяте - има провисване на плочата в центъра и няколко "ями" тук- таме :) Ужаст просто.

Кюфтетата ме влекат, понеже ще мога да нивелирам идеално стаята. Ако го карам на гребен - пренасям проблемите пак отгоре и вече няма височина, за да корегирам.

Не зная - може би не се изразявам ясно?

А и сега видях - какъв гипсфазер?! Мне - няма място за него.
Spokoiniq - майстор
Високоплътен подов фибран/URSA/DOW, изравняването недей с кюфтета, особено ако нямаш над фибрана нищо.И дори да е ламинат влагата си е влага...Има изравнителни саморазливни замазки за по-големи денивелации, най-големите ями се пълнят предварително на ръка.
cybersas - специалист
Spokoiniq написа:
Високоплътен подов фибран/URSA/DOW, изравняването недей с кюфтета, особено ако нямаш над фибрана нищо.И дори да е ламинат влагата си е влага...Има изравнителни саморазливни замазки за по-големи денивелации, най-големите ями се пълнят предварително на ръка.
Ох, не те разбирам... Фибрана ми е точно такъв. Просто е "дебел" - колкото ми трябва във височина - почти. Какво казваш - да правя саморазливна замазка и после на гребен - фибрана? И как да напълня "предварително" джоб 2х2 метра провисване в средата - пак със саморазливката?! Опиши го по-подробно, моля - за първи път го правя и не те разбирам?!
Spokoiniq - майстор
колко е денивелацията в средата на "корема?"
cybersas - специалист
2 - 2,5 см това от стената - до центъра - най-високо - най-ниско.

Отделно има наклон, който да го изравня става 3,5 см в средата на "корема"
Spokoiniq - майстор
Грундираш, пълниш корема на око с цимент/пясък и теглиш един мастар грубо.След няколко дни като изсивее наливаш саморазливка, на Ceresit гледах се е появила саморазливката, само Thomsit не купувай, не съм доволен много.

Тема "Фибран и ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: