Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте,

Миналата година ми изциклиха паркета, но за съжаление човекът не беше много ентусиазиран да лакира и остави мен... Аз си взех един лак на водна основа с някакво тефлоново покритие (хич не беше евтин).

Получи се добре - предпазва от надраскване, но няма гланц.

Сега искам да го намажа с полиреутеновия двукомпонентен на Леко, но все пак да попитам - възможно ли е да възникне проблем? Вече има два нанесени слоя, така че май само едно минаване ще е нужно за гланц (като разбира се ще съм по-щедър :-) )
parketmilanov - специалист
проблем ще има.полиуретановия лак /има голяма вероятност над 80%/ да налюпи водния
съвет :по добре му сложи 2 ръце още от воден лак най добре е от този който си нанасял първите 2 ръце.и ще добиеш необходимата глазура като предполагам няма да забравиш да прешлайфаш с финна шкурка паркета преди това.
а ако не ти се занимава и имаш възможност най добре е шлайфането да стане машинно .не вярвам някоя фирма да ти откаже.
поздрави и покажи снимки преди и след това
Chefo77 - майстор
"Леко" става само да намажеш вратата на мазата, да не я гризат мишките докато се отмирише :(
Аз също мисля, че ще се отлюспи долния слой.

Тема "Лакиране на паркет,който вече е лакиран с лак на водна основ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: