Много интересна и все по-често дискутирана тема.
muki - напреднал
Колеги, в момента имам един клиент които има 3 стаи от апартамента си със згурия на пода(стара кооперация),проблема е че не иска да я изхвърля,а и иска отгоре сух под ,за да няма влага.Когато не им се ще да я изхвърлят ,валирам я,и отгоре правя обикновенна замазка с мрежа но сега не знам?Варианта с osb не става заради направата на скара,а на сухата посипка не съм сигурен че ще и се отрази добре основа от сгурия. Някой прaвил ли е някаква дивотия в подобна ситуация?
velsi - Почетен майстор
Аз правих сух под върху сгурия. Май минаха 3 години. Нищо му няма. Трамбовах сгурията добре, застлах найлон и отгоре си направих пода с перлит и два слоя гипсфазер. Ако се налага може да махнеш малко от сгурията, за да си докараш нивото. Гледай да остане поне за 5см слой от посипката.
muki - напреднал
В стаите ще има масивен паркет,как ще се отразят вибрациите от цикленето на посипката?дали ще стане проблем?
velsi - Почетен майстор
Не знам, при мене е ламинат, но аз мисля, че не би трябвало да има проблем. Става доста стабилно, а вибрациите от цикленето не са чак толкова големи.
parketmilanov - специалист
за да му е по сигурно на човек може между сгурията да пуснеш едни майки през 40см с дюбелпирони към плочата които нивелираш /отгоре осб или шперплат/според бюджета най добре 20-22мм с винтове към майките и после паркета може и да се лепи и да се кове или идвете най-добре казал дедо поп и си резнал още едно парче луканка :)

Тема "сух под върху отпадъци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: