Много интересна и все по-често дискутирана тема.
kalin72 - майстор
Имам едно стълбище с мозайка, което искам да облека с нещо топло - мислех за корк, но ми е скъпо, а и трудоемко, защото стълбището е криво, откъдето и да го погледнеш.
Идеята ми е да облека стъпалата с дърво, в Практикер и Баумакс продават готови рендосани и обработени дъски в няколко размера.
Има ли начин да ги залепя с някакво лепило, без да дюбелирам в мозайката, или по-добре е да се измъча и да сложа дюбели, за по-здраво?
Благодаря :)
torbalan - Дървен философ
двукомпонентно полиуретаново лепило за дюшаме...

или с дюбели :)
ако не те дразнят главите на винтовете де :)

ама това с дъските нещо не ме кефи...

по-добре си купи чамово дюшаме...
няма да е кой знае колко скъпо...
Здравей има един силикон за дърво,цимент,тухли.Ако искаш направи една проба с него,залепи едно парче дъска за мозайката ,след два дни кажи ефекта .Аз залепих една дъска най обикновенна за тула все още си е там :shock:
EDI - майстор
И монтажните лепила на МОМЕНТ са подходящи.Само поизчисти и обезмасли мозайката за по-сигурно.
kalin72 - майстор
Благодаря, ще пробвам с лепила или силикон :)
Инак за чамовото дюшеме, ами те дъските са си като дюшемето на вид, красиви, избелени :)
Най ми се искаше с корк, но...
torbalan - Дървен философ
дюшамето има нут и федер и се сглабят дъските една в друга... мисля, че е по-добре... а и мое да е по-евтино от дъските в практикер...

в наше село го продават около 17 лв. / кв. метър
parketmilanov - специалист
2 подходящи варианта двукомпонентно полиуретаново лепило за паркет /разфасовката е 10кг/
или полиуретановите салами /судал,бизон,сика/

Тема "Захващане (лепене) на дъска за мозайка - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: