Много интересна и все по-често дискутирана тема.
milefox - помощник
Здравейте,неможах да намеря точна тема за моя въпрос та реших да направя отделна.Живея в къща като стаите са на приземно ниво и избива влага и мухъл по стените въпреки че има външна изолация.Пода отдолу е на пръст, после със сгурия, скара и дюшеме което вече е доста старо и изгнило, въдят се гадинки които излизат из стаята като мравки и стоножки.За изравняване преди години бях сложил върху дюшемето OSB плоскости и отгоре ламинат.Но проблема идва от под дюшемето.Мисля да го махна но незнам какъв под да направя за по-евтино.Моля дайте съвет. :? :prayer:
housedoktor - майстор
Махаш сгурията ,поставяш мембрана за хидроизолиране ,поставяш подложен бетон (има опция и с топло изолация),после си редиш ламината.Има подобни теми с обширни отговори във форума .
milefox - помощник
Добре, обаче ако махна сгурията ще падна много ниско спрямо другите помещения.Някъде около 10 см.x 14кв.м колкото е стаята, ще глътне много бетон.Другото което исках да попитам за мембрана може ли да се използва найлон?Гледах из форума за сухия под ,но не съм чувал отзиви за него и цената му май била височка.Пък и гледам да мина по-тънко ако може,че се охарчих за външната изолация .
Последна промяна от milefox на чет май 31, 2012 9:41 am, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Насипваш чакъл-така ще отдалечиш влагата и е хубаво да си наредиш XPS
milefox - помощник
VLADO66 написа:
Насипваш чакъл-така ще отдалечиш влагата и е хубаво да си наредиш XPS

Колко сантиметра дебелина трябва да е XPS.След като се залее бетона ли трябва да се нареди изолацията и няма ли да потдава после като се върви отгоре.Благодаря.
VLADO66 - майстор
XPS-5см над дренажа/хубаво е да сложиш плътен найлон под изолацията/,ако трамбоваш добре дренажа/чакъла/ ще минеш без бетон,редиш платната и отгоре армирана замазка най-малко 5см

Тема "изгнило старо дюшеме" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: