Много интересна и все по-често дискутирана тема.
sensi - специалист
Здравейте, имам сложен естествен паркет на 2 стаи. Не е лепен и лятото от жегата се отвориха фуги. Пробвах с един кози крак да ги притегна, но те са по средата и нямаше много успех. Отделно, че в едната стая стената е с гипсокартон и направих мазало с натягането. Искам да питам някой да знае от къде мога да си закупя инструмент за причукване, от тези шините извити в двата края. Пробвах да си направя, но се получава дъга на ъгъла и нищо не стана.
Todor - специалист
Купувал съм от "Практикер", но непомня цената.
Не съм сигурен, че ще минеш само с причукване.
housedoktor - майстор
Имам купен такъв за ламинат ,но успях да си изработя по- здрав и по-надежден,специално за паркет и дюшеме
Chefo77 - майстор
Казали са ти вече - от Практикер. Единия вариант е за около 25 лева - за ламинат (ние му казваме гега, софиянци май му казват причуквач), в комплект с трупче и камички. Има и втори вариант, пак на Волкрафт, много голям, но на цена 45 лева.
Аз също съм си модифицирал двете геги, които имам. Сега нямат чупене :) :) Имам и 2 направени от заварчик, но нещо не са станали много добри :(
bulhomes2 - майстор
sensi, ако на аватара ти си ти, съм сигурен, че все ще се намери някой, който да дойде да ти ги начука

Иначе не разбирам от паркет, но естествения не се ли лепи за пода?
sensi - специалист
bulhomes2 написа:
sensi, ако на аватара ти си ти, съм сигурен, че все ще се намери някой, който да дойде да ти ги начука

Иначе не разбирам от паркет, но естествения не се ли лепи за пода?
За тази от аватара и аз съм и навит за начукване. Иначе за естествения паркет може и да се лепи, но ако от някъде протече и се изхвърля целия. А на мен ми протече от парното, наду се и изсъхна. Затова и мисля,че от там идва проблема с тези големи фуги.

Тема "инструмент за паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: