Много интересна и все по-често дискутирана тема.
mdimitrovm - напреднал
Здравейте,
Не знам дали тук е правилното място за въпроса ми за което се извинявам предварително.
Преди 5 години построих къща , на склон с денивелация 170 см.
Тогава нямах средства и не направих мазе.Сега идеята ми е да изкопая част от насипа ,
но проблема е че плочата 1 ниво е плаваща и доста тънка и може би ще пропадне ако копая под нея.Въпроса ми е как да я укрепя от долната част за да не пропадне евентуално .
Няма как да направя кофраж .Благодаря предварително на всички отзовали се .
ribnikolaevi - майстор
Какъв насип? Тази плоча докъде точно стига, как е армирана? Какво ще рече плаваща плоча? Да не би това да е настилка някаква, неквързана с носещата конструкция?
Най-добре дай снимка или скица, че да стане ясно.
mdimitrovm - напреднал
Значи "плочата" е 80 кв. в южната част е 0 а в северната 170см
денивелация . Искам да направя мазе около 10кв. в северната част .
Ами пълнежа е пръст, и най отгоре трамбован трошляк .
Армирана е с мрежа 6мм. но не е захваната към основата .
Ако почне да пропада ще ми слезе банята в мазето .
Има ли някаква технология , когато копая да укрепвам тавана по някакъв начин?
ribnikolaevi - майстор
За да опитам да ти помогна, дай схема или снимка, тя ще каже повече от 2 страници обяснения.
По принцип има технологии, с които да се подкопава под съществуващи конструкции, въпросът е в цената или в "часовникарско" изпълнение на някои от тях, което ще рече, че не са за всеки и не бих ги дискутирал тук изобщо.
И една забележка: Ако те мързи да драснеш една скица, защо очакваш някой напълно безплатно да ти реши проблема - т.е., да се пребори със своя естествен мързел срещу евентуалния ти емотикон усмивка, който даже не е сигурен.
Проблемът който поставяш не е лек и се очаква по-сериозно отношение от страна на питащия. Ако не можеш да направиш скица, тогава снимай поне. А толкова настоятелно питам за скица или снимка, тъй като подозирам някои очевидно неочаквани за теб проблеми ... Иначе ако беше само проблема с "плочата" (за мен това е настилка, а не плоча) да си пееш.
VLADO66 - майстор
mdimitrovm написа:
Значи "плочата" е 80 кв. в южната част е 0 а в северната 170см
денивелация . Искам да направя мазе около 10кв. в северната част .
Ами пълнежа е пръст, и най отгоре трамбован трошляк .
Армирана е с мрежа 6мм. но не е захваната към основата .
Ако почне да пропада ще ми слезе банята в мазето .
Има ли някаква технология , когато копая да укрепвам тавана по някакъв начин?
Директно ти казвам/със съжаление/ че няма да стане така както си го решил.
jekasus - майстор
Направи до къщата, ако имаш място -
Изображение
ribnikolaevi - майстор
Е, чак невъзможно не е, но като гледам на какво казва плоча, едва ли ще го удовлетвори ценово и като сложност на изпълнение решението.
radius - майстор
E, човека сам е сложил плоча в кавички, явно е наясно с тънката разлика. И аз не знаех по-рано какво е плоча и какво армирана настилка.
jekasus, каква е тая партизанска землянка :lol:
jekasus - майстор
Маза си е :-D Даже наскоро гледах в Тубата как си сложиха карго-контейнер в земята за мазичка.
Абе от всичко става - [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=580p4Jwq13Y[/youtube]

Тема "Укрепване на плоча - изграждане на мазе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: