Много интересна и все по-често дискутирана тема.
teodor_xristov_80 - напреднал
Здравейте на всички.
Нов съм и имам нужда от повечко мнения за да мога да реша един основен проблем, които ме мъчи, а именно как да се справя със студения под. Знам че има писано доста, но има и много теми от минали години, но технологиите, процесите и използваните материали се променят постоянно така, че .......,
Живея на първи етаж и апартамента ми се намира над гаражи. През тези студени дни на пода не се стъпва - студено е. Това се отразява и в сметката ми за газ, но това е друга бира. :cry: Имам изолация където се сетите, но не и на пода - предният собственик не е помислел за този проблем.
С паркет съм а под паркета имам сгурия и върху нея замазка около 2 см.Паркета е лепен със смола. Общо височината от плочата в жилището е 11 см.
Въпросът ми е как да си изолирам пода - без да се налага да бъркам, да мажа и да изливам. - т.е да няма мокри процеси.
Крайна цел е - топъл под. Знам че това няма да излезе евтино, но аз гоня ефект а не икономия. Е, не говорими за нещо кой знае какво - все пак сме българи. Този процес за сега ще бъде само в една стая около 16 м.кв. тъй като ще правя детска и е за основен ремонт.
Моля да споделите каква е последователността и материалите които се полагат. След направата на пода ще бъде с ламинат, но по дебеличък от 1 до 1,20 см. - или нещо от рода.
Пода отвън не мога да го изолирам - гаражното пространство не позволява.

П.П.
Имам и още един въпрос. Тъй като в другите стаи положението е същото, но паркета е в много добро състояние - ще постигна ли някакъв ефект, ако върху него сложа директно ламинат с някаква подложка.
Chefo77 - майстор
Директно на последния въпрос - отговорът е НЕ. Смисълът е нулев.
Нямаш варианти, освен ... килим.
Chefo77 написа:
Директно на последния въпрос - отговорът е НЕ. Смисълът е нулев.
Нямаш варианти, освен ... килим.
Тогава :axe: - всичко от нула така ли да разбирам
Ами нещо по първи въпрос :?
torbalan - Дървен философ
Чехли...
Аз съм в къща, но пода също е студен :)

Ходим с чехли зимно време...
шоп - майстор
Върху паркета 5 см каменна вата с висока плътност и отгоре гипсфазер в два слоя.

Това е варианта без да къртиш, но сваляш височината на помещението с 7-8 см. Трябва да коригираш вратите.
torbalan - Дървен философ
Отделно, че върху двата пласта гипсофазер - трябва да слагаш наново паркет...
shotik - майстор
Моето предложение е да се сложат 4 см. гредички за скара ,между тях минерална вата 5 см. и от горе дюшеме,дървото /в този случай чам/ е топъл материал и върху него килим или мокет.
Чаро - Акълия
Отговорът ми е тъп, но друг начин няма - водно подово отопление.
:|
torbalan написа:
Отделно, че върху двата пласта гипсофазер - трябва да слагаш наново паркет...
В стаята за тотален ремонт ще рина всичко - сгурия, паркет - "епси"
Нивото което трябва да напълня е 11 см. Така че --- фибрани ОСВ-та, гипсфазери и др. - място има , само топло търся, пък чехли ще си ги носим :rolleyes: :rolleyes:
Моля не ме вкарвайте във филми със скари, посипки и т.н. - все пак ще си го правя сам, а уверявам ви това не ми е силна страна.
root666 - специалист
Изриваш всичко, 7-8 см фибран за под, 3 см армирана замазка и си в играта. Отгоре слагай каквото искаш, кеф ти ламинат, мокет, балатум...

Тема "По топъл под - КАК?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: