Има ли материал, профил, с който мога да заместя (поне в някои от случаите) купешките преходни лайсни?
Теракота според вас трябва ли да бъде защитен с ъглов профил (от случайни удари с предмети?) - 6мм са плочките и вече има няколко напукани (поради лошо лепило).
Ето ги и тях - "2" ми е най-належащо, другите не са толкова сложни.
1) Тук, луфта (вертикално) между вратата и прага (теракота) е 0.5мм, а от пода до вратата е 1мм, но там може да се изпили, няма напрежение в паркета. Кабела е на прахосмукачката.
Тук би свършило работа две Г-образни лайсни с дебелина 0.5-1мм - залепени.

2) Тук имаме изменение на нивата, като има значително съпротивление в левия край. Има и два кабела, които трябва да преминат.
Само тук смятам да използвам дюбели.

3) Тук има поне 1мм луфт, височината (разликата в нивата) е 10мм.

4) Банята, само заради плочките - ъгъл.

5) Имам и два перваза на дограма (отвътре) да направя - търся нещо нискобюджетно и естетично.

От другите теми разбрах, че ацетатния силикон е най-подходящ (търговски как се назовава)?
Теракота според вас трябва ли да бъде защитен с ъглов профил (от случайни удари с предмети?) - 6мм са плочките и вече има няколко напукани (поради лошо лепило).
Ето ги и тях - "2" ми е най-належащо, другите не са толкова сложни.
1) Тук, луфта (вертикално) между вратата и прага (теракота) е 0.5мм, а от пода до вратата е 1мм, но там може да се изпили, няма напрежение в паркета. Кабела е на прахосмукачката.
Тук би свършило работа две Г-образни лайсни с дебелина 0.5-1мм - залепени.

2) Тук имаме изменение на нивата, като има значително съпротивление в левия край. Има и два кабела, които трябва да преминат.
Само тук смятам да използвам дюбели.

3) Тук има поне 1мм луфт, височината (разликата в нивата) е 10мм.

4) Банята, само заради плочките - ъгъл.

5) Имам и два перваза на дограма (отвътре) да направя - търся нещо нискобюджетно и естетично.

От другите теми разбрах, че ацетатния силикон е най-подходящ (търговски как се назовава)?