• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Andri01 - майстор
Може ли да се лепи фаянс направо върху гипсокартон без шпакловка? Гипсокартона разбира се ще е закрепен с дюбели,нивелиран,подравнен и т.н. Става въпрос за мокро помещение-баня.
jekasus - майстор
Еми, то така се прави :-D
Другия вариант - шпакловка с фасадна мрежа и лепило за плочки(за по-сигурно).
Ако е лепен правилно, дюбели не ни трябват.
Andri01 - майстор
Мързел,не друго - ще го монтирам върху старите плочки / да не ги къртя /. За това смятам да го направя с дюбели.
Pooh - майстор
И каква точно е идеята на това закрепване? Защото дюбелите не държат гипсокартон ...
Значително повече смисъл има в полагането на ХУБАВ бетон-контакт и лепене на плочка върху плочка, отколкото безсмислени гимнастики с гипсокартон, съсипване на камара материал и после нов ремонт.
Ама не ме слушай де - аз не разбирам много и само си чеша пръстите ... :drinkers:

П.П. Абе откога се слага гипсокартон и по подовете, като основа за плочки???
П.П.П. Не че нещо, ама раздела е "Сухи и повдигнати подове" ... та ако аз съм в грешка - извинете ме.
Andri01 - майстор
Става въпрос за фаянсови плочки,т.е. на стената. И друго-плочките са гланцирани,ако се лепят направо върху тях новите,предполагам,че на старите трябва да се свали гланца поне !?
П.С. Извинявам се,че съм пуснал темата в този раздел-недоглеждане!! Моля модераторите,ако могат да я преместят в раздел "банята". Благодаря....черпенето е наложително,нали :partyman:
peterpan111 - напреднал
Не е нужно да се сваля гланца. Само се грундират. Полага се много бързо, грунда е евтин, мажеш я за 30 минути и след час - два може да се лепи. Но най-важното - ако сложиш ГК сериозно ще си намалиш обема на банята, която едва ли е прекалено голяма и без друго.
За грунд - бетонконтакт, те ще ти препоръчат в магазина.
Ще спестиш и доста пари така (грунда едва ли ще е повече от 10тина лева за цялата баня). Ако искаш - после може с част от тях да помогнеш на Митко :)
Andri01 - майстор
Мерси за отговорите. Ще икономисам паричките от гипсокартона и ще ги вложа в нещо много по-полезно....биричка :drinkers:
prascho - майстор
Преди да ги вложиш в бира /вместо 1000 бири си вземи само 10 броя/, част от парите задели за правилното лепило. Ползва се C2S лепило, което е за монтаж при външни атмосферни условия и плочка върху плочка. Например "Top Flex" на 'баумит'. Грунд и лепило вместо гискартон, който не знам как ще го хванеш здраво върху гланцирани плочки.
Чаро - Акълия
Не търси бетонконтакт а грунд за лепене на плочка в/у плочка. Примерно CN94 на Хенкел.
Лепилото също трябва да е еластично за над критични основи.
Преди всичко трябва да подмениш водопровода, ако вече не си го направил, и да ревизираш всички стари плочки дали са залепени здраво! Това е отправната точка за лепене на плочка в/у плочка.
В случай на кухо кънтене- кръпки или Кърти, Чисти, Извозва...
:wink:
Andri01 - майстор
Благодаря. наистина бирите ще дойдат множко - ще запълнят обекта и....няма остане място за майстора. Намалявам ги за сметка на качественото лепило. :prayer:
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на фаянс в/у гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: