Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте на всички!
Бих искал да ви помоля за съвет. Изчетах доста теми за третиране на фуги на ламинал, но не намерих подходящо решение което да използвам, или е за преди нареждане или е за запълване на големи такива. Имам моя идея, но се надявам и за нея да кажете дали е смислена. Не съм кой знае колко в час със строителството, но не съм и вързан в ръцете :) това малко като преставяне за първия ми пост.
Та на няколко места се оказа, че поставения ми от фирма ламинат (преди 7-8 месеца) поддава и се наложи да разглобя 7-8 реда да подложа отдолу преди да се е налюпило покритието. След като го сглобих се оказа че се появиха много финни фуги (от порядъка на човешки косъм или в някои ъгли два :) ). Като загледах май се оказа, че и тази част която не съм пипал си ги има същите с което се успокоих, че не съм оплескал аз нещо.
Въпроса е там с какво мога да запълня или импрегнирам фугите да не влиза вода и мръсотия в тях когато вече ламината е нареден? Имаме малко детенце вкъщи и се мие редовно. Внимаваме да не е с напоен парцал, но все пак на някои ламели се появиха много леки извивки по някои ръбове. Искам да избегна по-нататъшно влошаване на нещата. Вярно че след Х години ще се сменя, но ако мога да го удължа този период по-добре.
Та идеята ми е да разтворя Moment Wood с малко вода да стане по рядко и проникващо и да залея фугите, след което да забърша отгоре излишното. Това дали е смислено решение или бихте ми предложили друг препарат?

Благодаря предварително на отзовалите се!

п.с.
ламината не е от скъпите, krono original klass AC3 ако не ме лъже паметта, но ако е важно ще погледна в документите за тoчния модел.
Chefo77 - майстор
Клик гард-ът е за употреба по време на монтажа, не за обработка в последствие. И не съм убеден, че дава тази сигурност, която му се приписва.
Почти всички големи производители третират клик-системата на по-високо позиционираните си модели с восък. В този ред на мисли, мисля, че това

http://www.dr-schutz-bg.com/pindex.php? ... 29&prod=49

може да има ефект. Не се сещам за нещо изпитано и надеждно.
Между другото, има вариант проблемът да не е отгоре (т.е. от вас), а отдолу (т.е. леко влажна основа).
Благодаря и на двама ви за включването.
Колкото до основата, тя е замазка правена около 2 месеца преди монтажа (миналото лято), ако има значение. А и тези "набъбваници" ако мога да ги нарека, почнаха лека полека да се образуват и то 2-3 месеца след монтажа. Или вие имате предвид пода да се поддържа с по-висока влажност непрекъснато от нещо?

Не казвате за идеята ми за разреденото лепило или е довлоно безотговорно такова третиране?
Chefo77 - майстор
2 месеца е кратък срок за изсъхване на замазка, ако е с дебелина 3-4 см и нагоре и не се използват осушители.
Идеята ми беше, че проблемът може да не е във вас и третирането от ваша страна, а да е заложен преди монтажа.
Не бих рискувал с разредено лепило.
Много благодаря за мненията.
Ще почакам да се включи още някой с предложение за препарат, ако ли не ще търся тези два да ги пробвам. Отказвам се от варианта с лепилото.
Колкото до монтажа беше много топло като правиха замазката, а дебелината и е около 3см. Като поръчвахме ламината дойде едно момче с влагомер и каза, че всичко било според нормите. Надявам се да не просмуква влага от съседите отдолу :)
Поздрави!
Здравейте отново!
Искам да ви помоля за някакво друго предложение за импрегнация понеже за такава импрегниране на доктор Шулц никой не е чувал. А на линка ясно се вижда какво е. Клик гардове бол но били всичките за по време на монтажа. Проверих във всички партньори на д-р Шулц в София и такъв препарат нямат. Даже се опитаха да ме убедят, че аз съм бил единственият, който съм искал някаква импрегнация след монтажа. Та така мола ви за други предложения!
И аз търся междувременно.
Поздрави!

Тема "Запечатване/запълване на фуги в ламинат.Съвети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: