• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
brpraziel - специалист
Разпродава се стар апартамент и има подготвено дюшеме но никога не е монтирано 11см широки дъски 2.2см дебели 4м дълги.Човека ще ми ги даде кажи речи на безценица.Мисля да преправям едната стая догодина 13 квадрата и смятам че 30 дъски ще са ми пре достатачно(по наши си уговорки ще ги взема за 100лв).Вупросът ми е заслужава ли си да взимам матеряла да монтирам (не съм монтирал до сега но знам че има скари изолация и тн.) или да слагам един ламинат от най-евтиния и да не го мисля.Другото което мисля да взема малко количество и да си направя кухненски плот масив като по американските кухни това дали ще стане :-D .Тъи като смятам този апартамент да го продавам следващите години какво ще ме посъветвате.

Прикачен файл

IMG_20151028_084118.jpg Мострена снимка
VLADO66 - майстор
Дюшемето си е дюшеме,и като гледам е хубаво.Малко повече работа, но си заслужава.Плот няма да можеш да направиш.
brpraziel - специалист
Освен дюшемето което ще се вземе какви са другите разходи по монтажа му?Защо няма да стане плот?
EDI - майстор
За другите разходи зависи от основата, но по принцип ще ти трябват греди за скара, пълнеж за изолация, пирони или видии за дюшемето, според това, как ще го монтираш - ковано в нута или с видии за скарата.Чама не става за плот, не е издържлив.Ползва се дъб.
brpraziel - специалист
Смятам с видии за скарата струва ми се по добър вариант.Материала е бял бор.Това е снимка на стаята бивша кухня(кухнята отива в хола) но се вижда пода какъв е.Тази бивша кухня + прилежащата и тераса ще са една стая.Като между тераса и кухня ще има доста да се изравнява според мен.

Прикачен файл

IMG_20150607_090449.jpg
brpraziel - специалист
Ако изравня хубаво пода може ли да се нареди без скара а директно като паркет?
За кухненски плот няма ли с какво да се третира да стане по устоичиво(просто мн ми харесва идеята и не сум се отказал още :) ).
EDI - майстор
Дюшемето се реди на скара, качеството не позволява да го редиш директно.Без скара можеш да редиш фабрично работени паркетини от дъб нагоре.Пак си направи плот, но смени материала.Можеш да си купиш от някой магазин паркетини от екзотични дървесни видове и да си ги слепиш.
brpraziel - специалист
Притеснява ме че ще трябва да къртя надоло сега има към 3см от замаската до вратите, а замаската незнам колко е.
torbalan - Дървен философ
Ако ти е хубава основата - дюшемето може да го залепиш с лепило за дюшеме, а вместо да къртиш - може да скъсиш вратата отдолу.
nikolson - майстор
Истината е, че ако нивото на замазката не е предвидено за скара, ще се получи разминаване между коридора/или стаята, ако е преходна и кухнята. Ако се реди ламинат, или се лепи дюшеме, подът трябва да е равен. В този случай "хубаво и възможно" май се разминават. Отделно, ако решиш да слагаш дюшемето, предвиди +10% към квадратурата за фира.
  • 1
  • 2

Тема "Ламинат или дюшеме" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: