Много интересна и все по-често дискутирана тема.
quadro - помощник
Започнал съм ремонт на необитаема досега мансарда. Имам вече 3см бетонова замазка в една от стаите. Май избързах и не помислих за изолация на пода преди това. Искам да сложа ламиниран паркет отгоре. Колебая се какво да сложа между замаската и ламината:
1. 20мм Аустротерм XPS
2. 6мм SELITRON

Кое има по-голяма ефективност?

В "Практикер" ми казаха, че тамошните алтернативи на SELITRON - IZO-FLOOR Arbiton, са далеч по-добри за подова изолация от XPS. Доколкото разбирам IZO-FLOOR е направено от XPS предполагам и SELITRON-а също. Нещо ми убягва какво е предимството на SELITRON, освен че е по-тънък.
leonardo_vd - модератор
quadro написа:
Започнал съм ремонт на необитаема досега мансарда. Имам вече 3см бетонова замазка в една от стаите. Май избързах и не помислих за изолация на пода преди това. Искам да сложа ламиниран паркет отгоре. Колебая се какво да сложа между замаската и ламината:
1. 20мм Аустротерм XPS
2. 6мм SELITRON

Кое има по-голяма ефективност?

В "Практикер" ми казаха, че тамошните алтернативи на SELITRON - IZO-FLOOR Arbiton, са далеч по-добри за подова изолация от XPS. Доколкото разбирам IZO-FLOOR е направено от XPS предполагам и SELITRON-а също. Нещо ми убягва какво е предимството на SELITRON, освен че е по-тънък.
Нямам поглед относно материалите, които споменаваш. Самото наименование трябва да ти говори нещо. IZO-Floor или аз си го превеждам Изолиращ материал за Подове поне така ми звучи от английски. Доколкото до качествата му не мога да кажа нищо.
quadro - помощник
А за Selitron нещо знаете ли? Предполагам, че е почти същото като IZO-FLOOR ?!
velsi - Почетен майстор
Selitron е изчанчено наименование на ментето, Депрон, което усилено се опитват да пробутват като най-великата изолация на света, а всъщност то си е просто 6 мм XPS.
quadro - помощник
Аз се ориентирах към Austrotherm XPS. Но ми е трудно да го намеря. Днес дори отидох при един от дистрибуторите посочени тук:
http://austrotherm.com/bg/main14/sub1/16718/index.shtml
Питах една девойка имат ли от розовия Austrotherm, а тя каза, че нямат такова нещо, и че е странно да отдавам значение на цветовете на изолацията като ми предложи син Fibran...
quadro - помощник
Намерих ги в "Топливо"

Тема "Изолация под ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: