Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте, наскоро купих нов апартамент, но когато повиках майстор да фугира, цикли и лакира паркета, той реши да ходи на почивка за моя сметка :x .Затова реших да слагам ламинат. Въпросите ми са: възможно ли е да направя това директно върху стария паркет?
Струва ми се, че старият паркет не е много равен, та само с подложката ще стигне ли за изравняване? Ако не- има ли нещо, с което да подравня паркета?
Извинявам се за лаишките въпроси, но не съм майстор, пък и не ми се маха стария паркет- все пак е изолация.
rendo - специалист
Гледай сега как стоят нещата:

1-во подложката може да ти "обере" неравности до 3 мм . Нека да обобщим какво значи неравности: камъчета , леки дупки малки "мустаци" и други темподобни глупости.

А при проблема който ти имаш е следния паркета става на вълни което може да доведе на места да имаш малко по големи фуги на ламината или евентуално разтваряне на фугите му но все пак подложката ще ти е от помощ.

До тук разбра че МОЖЕШ да сложиш направо отгоре ламината стига нещата да не са много трагични и като имаш предвид това което написах по отгоре.

Технология:
Аз лично правя по следния начин : купувам гасена вар на прах и поръсвам стабилно отдолу под подложката и след подложката - това помага едно извесно време да не се развиват гадинки отдолу.

Ако си много на зор действай пък каквото сабя покаже.

:)
Благодаря, но ми се струва,че сабята ще я размахва гаджето :-D .Някъде четох във форума за гипсофазер, но вчера бях в Русе и когото попитах в магазините ме погледнаха сякаш искам ядрена технология. Никой не беше чувал за такъв дзвер. Ебаси консултантите. Туй с варта ми е интересно. Посипва се върху стария паркет, а след това с мастара? Отгоре подложката, а след това ламината?
Р.Р. Имам срок от 30 дни за изнасяне от стария : :gott:
rendo - специалист
За варта .... тя си е суха на прах като брашно просто посипвам с нея за да не се развъждат гадинки не за друго

Тема "Ламинат върху стар паркет???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: