Много интересна и все по-често дискутирана тема.
amazoncom - помощник
Здравейте. Изникна малък проблем при махането на паркета. Както се вижда под паркета има 2 см. дебели летви (колкото е и паркета) и под тях има 8-10 см сгур. :shock: Незнам как да действам от тук натам. Стават 14 см за вдигане (до нивото на коридора където е мозайка). Какво бихте направили вие?
Какво трябва да се направи за да може да се сложи гранитогрес отгоре и какво за да се сложи паркет? Помогнете моля

Прикачен файл

13072007.jpg
Под паркета
13072007.jpg (41.85 KиБ) Видяна 5112 пъти
крум - специалист
Аналогичен случай:
Изображение
Моето решение:
Сгурта в един камион и на сметището за строителни отпадъци.
След това захващане на носещите греди с дюбели в плочата, а между тях полагане на вата.
Отгоре отново наковаване на летвите и върху тях ПДЧ. Така нивото остана същото, а имам и силното усещане, че направих доста по-добра топлоизолация.
amazoncom - помощник
И каква ще ти е настилката после. Същия паркет, нов паркет? За плочки каква трябва да е основата?
Би ли споделил колко пари излиза на квадрат ватата за да се запълни това разтояние от 10 12 см.?
amazoncom - помощник
Какво мислите за една замаска от цимент и перлит? Някой правил ли е такава замаска? В какво съотношение цимент/перлит/вода се прави за да се постигне ефект, някои ще ми каже ли стъпка по стъпка как става
На тези 12 см. за да вдигна ниво какво друго мога да направя?
Плочата от долу е 8 см, а съм на втори етаж и може би цимент и пясък ще понатежи :?:

Прикачен файл

18072007(002).jpg
18072007(002).jpg (45.61 KиБ) Видяна 5031 пъти
hygro - майстор
amazoncom написа:
На тези 12 см. за да вдигна ниво какво друго мога да направя?
12cm замазка ще съхне до второ пришествие... Остави 6cm за замазката, останалото фибран.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... =5996#5996
leonardo_vd - модератор
Темата за сухия под не я ли прочете. :?
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=529
крум - специалист
Аз сложих 5 см вата, 35 килограма на кубик.
Не съм запълвал цялото разстояние.
Новата настилка ще е естествен паркет.
Този под ще се свърже с други сухи подове, които ще са по системата на Кнауф за сухи подове.
Едното помещение (кухнята) ще е с плочки. Там нивото е 8-10 см, така че ще се прави пода на 2 пласта.
amazoncom - помощник
Мога ли върху сгурта да правя замаската директно? Възможен ли е такъв вариант?

Тема "Сгур, летви и отгоре паркет?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: