Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте,

При къртене на пода в една от стаите, майстора слезе приблизително 10 см под нормалното за помещението ниво. С какво препоръчвате да се запълни, така че да не натежи на плочата и при пълненето да не прокапе тавана на съседа под мен. Четох за различни варианти - цимент и пясък, перлит, фибран...

Вие сте :)
lenko71 - специалист
Правил съм замаска с перлит (в такава ситуация) - съседите отдолу не пропищяха.. За варианта с фибрана ти препоръчвам да избереш толкова дебел колкото да остане поне 4 см. за циментова замазка върху него, в която е хубаво да се сложи скара от арматура ( за всеки случай, тя не е толкова тежка). Сигурно има и други варианти, например с гипсофазер само че с него не съм пробвал.
masterval - майстор
stanton написа:
Здравейте,

При къртене на пода в една от стаите, майстора слезе приблизително 10 см под нормалното за помещението ниво. С какво препоръчвате да се запълни, така че да не натежи на плочата и при пълненето да не прокапе тавана на съседа под мен. Четох за различни варианти - цимент и пясък, перлит, фибран...

Вие сте :)
А какво си намислил за пода като покритие?
hygro - майстор
stanton написа:
Четох за различни варианти - цимент и пясък, перлит, фибран...
Ако бързаш с ремонта, за перлит забрави - ще съхне цяла вечност... Дори за обикновена замазка при 10cm ще трябва да чакаш, докато ти окапе косата...

Направи плаваща замазка:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... =5996#5996

Тема "изравняване на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: