Много интересна и все по-често дискутирана тема.
hidrazin - майстор
Колко време се прекарва в тая кухня?
Има вариант да се стопли пода но няма да те убеждавам че е икономично - НАПРИМЕР
И отгоре винилова настилка. Може да се включва само когато ще се използва кухнята.
Примерно да се включва заедно с осветлението ... варианти различни.
Така почти няма да ти се повдигне пода.
вт окт 01, 2024 2:49 pmmgbagera написа:
Затова търся спасение срещу студения под.
Прикачен файл:
Чехли.jpg

:partyman:
P.S.Коркът също е много добро решение.
mgbagera - специалист
С чехлите съм и когато беше печката. Самия под си отделя студ понеже под него е ветрилник.
Реално се прекарват само по няколко часа докато се вечеря и готви. Най вече ми е заради климатика понеже с такъв студен под и подов климатик, ще види зор докато го загрее. Най вероятно ще работи без да изключва.

Вероятно ще се спра на варианта с корк и винил.
А реално кое е по добро, корк или фибран?
Огнян Димов - напреднал
При еднаква дебелина ,корка е с по-малка топлопроводимост. Да, фибрана е също добър изолатор.
ivanovbg - майстор
вт окт 01, 2024 4:51 pmОгнян Димов написа:
При еднаква дебелина ,корка е с по-малка топлопроводимост. Да, фибрана е също добър изолатор.
Да не говорим че е доста по скъп при еднаква дебелина .
chapara - майстор
вт окт 01, 2024 5:06 pmivanovbg написа:
вт окт 01, 2024 4:51 pmОгнян Димов написа:
Да не говорим че е доста по скъп при еднаква дебелина .
Е, има защо😉😁 и няма вероятност да се премаже във времето за разлика от фибрана.
ivanovbg - майстор
Да, корка като се свие го поливаш и той отново се надува :-D за справка - тапите за вино.

И аз имах опасения, че фибрана под подовото може да се свие в следствие тежестта на замазката отгоре. Все пак е 7см замазката. Белязах го на няколко места при контактите, щот иначе има лайсни. Еми мина година и белязките не са мръднали, при все, че като ходех върху фибрана си личеше къде съм стъпвал. Тоест вдлъбваше се малко.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт окт 01, 2024 4:40 pmmgbagera написа:
С чехлите съм и когато беше печката. Самия под си отделя студ понеже под него е ветрилник.
...
Някакъв шанс да изолирате отдолу? Какво има под кухнята?
mgbagera - специалист
Гараж. Да може да се пробва и този вариант с външна изолация.
пишман_майстор - майстор
Ако може да се изолира тавана на гаража, ще се отрази положително.
chapara - майстор
Почти едва ли. 5 -7 %. Кога ли на студения гараж ще му се стопли горната изолирана плоча с какъвто и да е климатик за 4 - 5часа на денонощие, при все че топлото отлита на горе🤨🙄 Тамън да стане, ама на дали, климатика се изключва и термомостовете започват работа си по възстановяване на статуквото.

Тема "Подмяна на фаянс с нещо по-топло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: