Много интересна и все по-често дискутирана тема.
goltak - напреднал
Здравейте!
Днес ми изциклиха пода/и го фугираха/, сега идва въпроса как да го лакирам, препоръчаха ми някакъв испански лак с втвърдител дето ми излиза 28лв. единия комлект а на мен ми трябват два, някой ако може да ми каже дали си заслужава да се набутвам с този вносен лак или да го заместя с нещо по-евтино, бюджета ми е малко ограничен, но все пак искам да го направя хубаво.
Благодаря.
rendo - специалист
Ако е лака за който говориш се води "Полуретанов - Дву компонентен лак"
Ако е лакирано преди теб с такъв най добре е да използваш същия тъй като ако не сложиш същия може да се създаде химична реакция с долния пласт и да стане голяма чудесия да се наложи пак да циклиш.

Ако преди теб не е лакирано все още аз бих ти предложил има мног хубав и издаржлив лак на име "Полиджам" турски е полиоретанов е и е на цена около 5 лв на кутия . ще ти трябва 1 кутия грунд и поне 2 кутии лак (мерките са за между 10 и 15 кв/м) става като стакло и е супер гланциран отгоре.

иначе можеш да използваш всякъкви паркетни лакове но потъмняат и стават много грозно жълти .

Най хубав е Яхтения или палубния лак но да не е тозаи от по 4 лв кутията ами този над 30 лв това е вечно направо.

Така че варянтите ти са много като първо се информирай с какво е минавано до сега (ако е минавано) и след това реши какво ще използваш.

Ако се спреш на дву компонентния няма да згрешиш работил съм с такова нещо няколко пъти работи се много приятно с него съхне много бързо (хубавите съхнат между 2 и 6 часа) след което е много издържлив . Единствения му проблем е че е малко по скъпичък ..

За това личен съвет дай още малко информация за това с какво е лакирано и бих могъл да ти предложа по конкретни неща : марки технологии инструменти и тн ...
CnapKu - специалист
С този яхтения лак дали ще потъмнее дюшемето ? Пробвахме с какъв ли не и няма резултат :( при всички ... дори уж безцветен от светло става тъмно :( иначе то е от черен бор :?

Тема "Лакиране на душеме" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: