Много интересна и все по-често дискутирана тема.
bibiqn - специалист
Искам първо да честитя коледата на всички.
Та искам да попитам майсторите
за съвет.В къщи сме с дюшеме от греди сгур и дъски ,които вече страшно скърцат.Искам да поставя лам.паркет но искам съвет за пода как да се подравни .Благодаря предварително на всички отзовали се. :roll:
Последна промяна от bibiqn на съб дек 29, 2007 8:24 pm, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
Премахни старото дюшемеПодкови с плоскости,подравни ако е необходимо,после подложка и ламинат:)Обработи гредите с импрегнант обаче първо:)Ако са много изгнили -премахни гредите /за 1 етаж/ и отлей подложен бетон с армировка и хидроизолация/топлоизолация/
bibiqn - специалист
А за 2 етаж?аз съм на 2 етаж от къща.И за какви плоскости става дума?ОСБ или друго.
Profi Stroi - специалист
Защо толкова упорито избягвате направата на сух под
bibiqn - специалист
Как трябва да стане тоя сух под върху гредите ли?Ако махна сгурта и гредите нивото ще падне доста? :?И ако направя сух под само с 1 пласт гипсофазер дали сте има проблем?Ако насипя директно вурху сгурта какво сте се получи?
bibiqn - специалист
bibiqn написа:
Как трябва да стане тоя сух под върху гредите ли?Ако махна сгурта и гредите нивото ще падне доста? :?И ако направя сух под само с 1 пласт гипсофазер дали сте има проблем?Ако насипя перлит директно вурху сгурта и гредите какво сте се получи?
крум - специалист
От ГФ няма да спестиш - цената му е 5.60 на кв.м. за слой. Големият разход ще е в посипката, ако имаш много високо ниво да гониш.
Не съм сигурен доколко е добре да насипваш обаче върху сгурта - посипката има изравняващи свойства.

Има ли възможност да сложиш сухия под върху съществуващото душаме? (това означава мин. 3 см посипка + 2 см ГФ, т.е. нивото да се повдигне с 5 см)
bibiqn - специалист
От ГФ няма да спестиш - цената му е 5.60 на кв.м. за слой. Големият разход ще е в посипката, ако имаш много високо ниво да гониш.
Не съм сигурен доколко е добре да насипваш обаче върху сгурта - посипката има изравняващи свойства.

Има ли възможност да сложиш сухия под върху съществуващото душаме? (това означава мин. 3 см посипка + 2 см ГФ, т.е. нивото да се повдигне с 5 см)
Нямам да гоня високо ниво тъй като след като махна дъските ще падна с не повече от 4 см.Искам после да си върна това ниво при положение че ще редя и ламинат.
Другият вариант който си мисля е да изчистя сгурията и да запълня с перлит до нивото на гредите.
Ти как мислиш?
bibiqn - специалист
bibiqn написа:

Нямам да гоня високо ниво тъй като след като махна дъските ще падна с не повече от 4 см.Искам после да си върна това ниво при положение че ще редя и ламинат.
Другият вариант който си мисля е да изчистя сгурията и да запълня с перлит до нивото на гредите.
Ти как мислиш?
Другия вариант е кова ОСБ в/у гредите и после е ясно.
Имам ограничен бюджет.Става дума за 13 кв.

Тема "Подмяна на Дюшаме с Ламинат?Гипсофазер или Осб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: