Много интересна и все по-често дискутирана тема.
prascho - майстор
привет, няма да се отървете така лесно от мен.
Изпращам Ви оферта на фирма Щром за сух под за София. Днес ми я изпратиха и не съм говорил допълнително за транспортните разходи.

За сравнение давам цените на фирма Баущоф и Метал Марсил /сайта marsil.bg /:

Посипка за сух под Керамзит - 210 лв/м3 без ддс
Гипсфазер Кнауф дебелина 10 мм - 7.83 лв/м2 без ддс
Екструдиран полистирол Марсипус 2 см - 4 лв/м2 или 200 лв/м3 без ддс ако добре смятам
Рапидни винтове 3.9/17 мм - 0.0753 лв/броя

Лепилото и грунда не съм вадил. Това, което прави впечатление при фирмата Щром е 60лв/м3 по-евтин керамзит и 36 лв/м3 по-евтин фибран, по-евтин гипсфазер.

Говирих с преставител на Марсил. Минималната дебелина на Керамзита е 30 мм! Нищо конкретно не искаше да каже за фибрана. Препоръча ми макар, че става въпрос за трета плоча под керамзита да сложа найлон за пароизолация. Какво мислите вие?

При 3 см дебелина - 30 литра на м2 или за 100 квадрата отиват 3 кубика. Общо 20 лв/м2 + 4лв/м2 с фибран 2 см с ддс.

Прикачен файл

suh_pod.jpg
Оферта на ЩРОМ
suh_pod.jpg (36.74 KиБ) Видяна 15792 пъти
Последна промяна от prascho на нед мар 09, 2008 12:18 am, променено общо 2 пъти.
крум - специалист
Офертата и за винтовете е куца.
Кутията по спомени беше 25 лв, т.е. 0.025 лв на брой.
При това за 3.9х30.
Profi Stroi - специалист
prascho написа:
привет, няма да се отървете така лесно от мен.
Изпращам Ви оферта на фирма Щром за сух под за София. Днес ми я изпратиха и не съм говорил допълнително за транспортните разходи.

За сравнение давам цените на фирма Баущоф и Метал Марсил /сайта marsil.bg /:

Посипка за сух под Керамзит - 210 лв/м3 без ддс
Гипсфазер Кнауф дебелина 10 мм - 7.83 лв/м2 без ддс
Екструдиран полистирол Марсипус 2 см - 4 лв/м2 или 200 лв/м3 без ддс ако добре смятам
Рапидни винтове 3.9/17 мм - 0.0753 лв/броя

Лепилото и грунда не съм вадил. Това, което прави впечатление при фирмата Щром е 60лв/м3 по-евтин керамзит и 36 лв/м3 по-евтин фибран. За сметка на това с 2.56 лв/м2 по-скъп гипсфазер с ддс.

Говирих с преставител на Марсил. Минималната дебелина на Керамзита е 30 мм! Нищо конкретно не искаше да каже за фибрана. Препоръча ми макар, че става въпрос за трета плоча под керамзита да сложа найлон за пароизолация. Какво мислите вие?

При 3 см дебелина - 30 литра на м2 или за 100 квадрата отиват 3 кубика. Общо 20 лв/м2 + 4лв/м2 с фибран 2 см с ддс.
Не се ли впускаш в реклама на некачествени услуги
prascho - майстор
Дефинирай качествените материали, моля. С радост ще ги закупя ако са на прилична цена. Колкото до качеството на материалите предлагани от Щром моля Тани да каже своите наблюдения. Той работи предимно с тях. Ще съм удовлетворен ако Профи пусне подобна оферта с материалите предлагани от неговата фирма и коментира като майстор необходимоста на найлона в моят случай като пароизолация.

Аз съм клиент и за мен е важно качеството на достъпни цени. Не правя реклама или антиреклама на фирми. Ако контактувам с 50 фирми ще има в тази тема 50 оферти. При покупка на материалите ще изисквам сертификат за качество и лиценз на съответната фирма за продажба на конкретните материали. В случая с посипката керамзит не може да се изисква никакъв сертификат, но за гипсфазерните плоскости, лепилото и винтовете може защото е заложено името на Кнауф и всеки дистрибутор на Кнауф трябва да е легализиран!!!

Сравнителният анализ в цивилизованите страни е известен с термина конкуренция. Колкото повече фирми предлагат качествени/некачествени материали толкова цената става по-достъпна за клиента. Клиентът не е човека, който определя качеството на материалите на фирма със сертификат за разпространение. Аз нямам никаква идея за качеството в завода на Кнауф или гаражното производство. В цивилизованите страни има държавни контролни органи. В страна като България, колко му е да сравня подписа на управителя на Кнауф на различни сертификати ;).

При разговора си с представител на фирма Б+М марсил установих, че не е чувал за посипката на снимката. Човекът спомена, че посипката на Кнауф е на перлитена основа и се внася от Австрия като цената й е поне 3 пъти по-висока от цената на керамзита. И тук е въпроса представителя е бил некомпетентен и незапознат или тази посипка е някакъв български еквивалент като керамзита?

Прикачен файл

2_714.jpg
Аквапанел посипка на Кнауф?
2_714.jpg (49.69 KиБ) Видяна 15721 пъти
Profi Stroi - специалист
Ами след като не е запознат е ясно защо ти е наблъскал тази
Освен това как след като дават гаранция на част от нещата защо не дават и от посипка на Кнауф
Интересно
Но нали знаеш как работят Кнауф
Имат няколко фирми дистрибутори и това е
Те само им дават координатите
Освен това цената на плоскостите е надута ама как да е
prascho - майстор
Виж това за гаранцията върху Керамзита е моя приумица. Керамзитът не е официално удобрен за посипка от Кнауф. Още не съм говорил делово как стоят нещата при фирма Щром, може и да дават /в понеделник ще го изясня този въпрос/. Ако ми препоръчаш друг дистрибутор с по-ниски цени ще се радвам. Стига си ми опонирал с недомлъвки!!!
Тани - модератор
Цената на Щром за гипсфазера е за лист , а не за м2 . Нещо са ти объркали офертата!

Тема "актуални цени на сух под на Кнауф!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: